947 Even – 't Scheldt

947 Even

INGE VERVOTTE

Tot niet geringe verbazing van de meer verstandige lezers van Het Laatste Nieuws werd ex-vakbondsmilitante, Inge Vervotte, als een verstandige politica omschreven. Zowaar iemand met doorzicht.
Dat laatste zal wel. Zij heeft bij het faillissement van Sabena er uitstekend voor gezorgd dat haar toekomst veilig was. Als CD&V-parlementair faalde zij grandioos toen zij instond voor het beheer van de NMBS.
Haar werk in dienst van Yves Leterme, de gepatenteerde naast-de-pot-pisser, deed zij evenwel meer dan hartstochtelijk, ja, bijzonder liefdevol. Na de treinramp in Buizingen zorgde zij er angstvallig voor dat één der belangrijkste verantwoordelijken voor de miserabele toestand van de Belgische Spoorwegen, partijgenoot Schouppe, veilig buiten wind werd geplaatst. Voor de CD&V is zij dus onbetwistbaar een grote, een héél grote staatsvrouw.
Adriaan van Gansen
***
Iemand met gelijke munt betalen

***abvv

VOORBEELD

ABVV-ers en Sp.a-ers moeten zich niet inspannen om in hun rangen voorbeelden te vinden van schaamteloos profitariaat. Zelfs Willy Claes wordt door de partij, vakbond en rode VRT nog altijd op handen gedragen en bewierookt. Claes mag als rood schoolvoorbeeld van zakkenvullerij en profitariaat beschouwd worden.Inge Vervotte is het lichtend voorbeeld voor de stakings-specialist bij OpelAntwerpen, Rudi Kennes. Zijn hard schreeuwen zijn goed in de smaak gevallen van het rood profitariaat en zoiets wordt beloond. Hij krijgt een plaats op de SP.a-lijst.
Adriaan van Gansen
***
Hij is uit de goot genomen
***
GEESTIGE FRUT
Wij hebben het niet over wat eertijds de Frut werd genoemd, de Gazet van Antwerpen, wier oplage nog altijd dalende is. Wij hebben het over de internetstek ‘De Frut van de Koekestad’. Een satirische internetstek die niet-uitgesproken gezegdes in de mond legt van politici. Gelijkaardig idee vindt men elke week in het Duitste magazine Der Stern.
‘En net zoals ik destijds Opel bijna gered heb, ga ik nu Carrefour bijna redden’.
Getekend: Yves Leterme
***
De centen omkeren
***
CARREFOUR
Wij stelden het zelf vast in de Carrefour even buiten Caïro: grote borden om de cliënten op de hoogte te brengen dat zij alle Deense producten uit de rekken hebben gehaald uit solidariteit met de protesteerders tegen de publicatie van Deense cartoons.
Dat Carrefour die allesbehalve klantvriendelijk opereerde in dit land de deuren sluit van ettelijke van zijn winkels is de prijs die zij betalen voor hun gebrek aan fatsoen en kennis van de markt.
Donc: salut!
Er is nog altijd de Vlaamse keten Colruyt die de klanten kan bevoorraden.
Adriaan van Gansen
***
Iemand de schellen van de ogen lichten
***
VERLIES – TRIOMF
Ook in Nederland weten de rode kameraden een grandioos verlies tot winst uit te roepen.
Zetelverlies:
Christen Unie – 9
SP – 55
CDA – 191
PVDA – 671De kranten titelden als volgt:
Trouw: ‘CDA verliest veel raadzetels’.
De Volkskrant: ‘Balkenende en Kant grote verliezers’.
De Telegraaf: ‘Doffe dreun CDA. PVDA beloond voor breuk’.
Sinjoor
***
Dat sluit gelijk een hulle op de zee
***
MOORDENDE CARJACKING

De identiteit van de twee moordende doders in Ukkel is gekend. De familienaam las ik nergens en is niet nodig om te vermelden. De voornamen H. en I. volstaan. Een lachende burgemeester zei in een RTL-interview dat zijn gemeente toch zo veilig is. ‘Dit had overal kunnen ge-beuren. Toevallig gebeurt het nu hier’.
Na die gezegende uitspraak ging hij naar zijn stadhuis, één van de 19 kastelen van zelfbenoemde baronnen in Brussel. Of hij daar na zijn intrede de ophaalbrug ophaalde werd niet vermeld.
Jacob Corneel

communi

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *