947 Bril – 't Scheldt

947 Bril

 

In het Dierenpark van Amersfoort hebben ongeveer vijfhonderd kinderen luid zitten brullen voor het behoud van de tijger. Na enkele keren oefenen kwamen die kinderen tot het beoogde resultaat: 120 decibel kwam zinderend uit hun kleine longen geperst.
Dit schreeuwen is uiteraard een schitterend initiatief van de WNF-Rangerclub, de jeugdclub van het Wereld Natuurfonds.
De kinderen schreeuwden voor de tijgers omdat ‘de koning van de jungle’ wordt bedreigd door massale houtkap en stroperij.

De tijger is volgens mij hét dier bij uitstek dat in elke jungle zijn ongeëvenaarde pracht tentoonstelt. De schutkleuren en zijn gespierd lichaam zijn het toonbeeld van de wilde pracht in de natuur.
Spijtig genoeg is zijn pracht ook vooral de oorzaak van zijn achteruitgang door meedogenloze stropers.
En dan moet ik toch even denken aan de protestacties van alle landbouwers tegen de te lage melkprijs. Zij ook worden bedreigd in hun bestaan.
De kosten om hun koeien te stimuleren zo veel mogelijk melk te produceren zijn veel te hoog en de melkprijs veel te laag zodat vele boeren met verlies werken.
Ook zij worden bedreigd in hun bestaan. Misschien kunnen zij behalve betogen eens een andere actie overwegen. Samen naar Brussel gaan en daar voor het Europees Parlement luid, zéér luid hun beesten nadoen.
Noem het ‘Loeien voor Koeien‘…
Misschien is succes gegarandeerd?

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *