946 Even – 't Scheldt

946 Even

 

NAKIJKEN
Eigen schuld, dikke bult.
In het Afghaanse Kaboel is een Belgische soldaat gewond geraakt. De verwonding gebeurde bij het nakijken van zijn wapen. Hij keek met één oog in de loop van zijn geweer, zag dat er iets in zat en trok aan de trekker.
Jacob Corneel
***
Laat de bokken en bergen met vrede
***
FRITUUR GUY
Frituur Guy in Berchem is ermee gestopt. Hij heeft zijn zaak overgegeven aan een allochtoon van Chinese komaf. Guy was in Berchem een bekende figuur. Naast zijn frituurwerk verzorgde hij ook en heel regelmatig buffetten voor verjaardagsfeestjes, communiefeestjes enz.
Met zijn 100+ kilo een imposante figuur, goed biljarter en aangenaam verteller.
Het is te hopen dat zijn opvolger evenveel liefde voor het ‘frituurvak‘ heeft als Guy.
Het aantal frituren is trouwens de laatste jaren sterk gedaald. Vroeger waren er misschien teveel maar nu wordt het bijna zoeken naar een goede frituur. Daarom onze beste wensen aan Guy voor een rustige oudere dag en ook de beste wensen voor de Antwerpse Chinees.
***
Nieuwe pachters, nieuwe grachters
***
DE BEEST
Café De Leeuw van Vlaanderen, beter bekend als ‘De Beest’, kende nadat Ivo Collier de zaak had overgegeven een meer dan wankel bestaan.
De Vlaams-nationalist is al sinds een hele tijd op zoek naar een vertrouwde toog waar hij met soortgenoten zijn gal kan spuwen op ‘Patrick Janssens, de grootste ploert in de Belgische politiek’ (Knack) of op andere politieke profiteurs die niet tot het VB of het N-VA behoren.
De zaak gaat terug open.
En niemand minder dan Sandy Neel sandyzal – vooral in de weekeinden – meehelpen om de dorstigen te laven.
Deze hiernaast afgebeelde militante flamingante met goedendagknots zal zeker nieuw leven brengen in de ‘wereldbekende’ Antwerpse kroeg.
Voor diegenen die het niet weten: de toiletten werden vernieuwd en behoren niet meer tot het Merovingische erfgoed.
Sinjoor
***
Er zijn meer medeklinkers dan klinkers in het alfabet
***
WAKKERE STUDENTEN
Het is een verheugend bericht dat de studenten van KVHV hun tevredenheid geuit hebben over de benoeming van Mgr. Léonard tot aartsbisschop. ‘Eindelijk terug een katholiek’, klonk het vroom en vreugdevol.
Als zij nu ook op Vlaams-nationaal gebied een leidende rol gaan vervullen, gaan we misschien betere tijden tegemoet. De Brusselaars namen met ongeloof kennis van het opgeven van Brussel door de VVB en het standpunt van Frans Crols.
Vroeger nam de Vlaamse Volksbeweging een leidende positie in. Een beweging gaat immers vooraan en vooruit en blijft niet stilstaan of gaat zeker niet achteruit. Dat was met de VVB al een hele tijd aan de gang. Gelukkig is de laatste voorzitter – Eric Defoort – het afgetrapt, maar hij liet wel een puinhoop achter.
Het zou interessant zijn te weten hoeveel leden de VVB verloren heeft in de periode dat Defoort voorzitter was.
Het verwondert ons dat er zo weinig reactie is gekomen op de vernietigingsvoorstellen van Frans Crols. Ook niet uit het VB.
Misschien kan het N-VA of zelfs Lijst Dedecker een Vlaamse standpunt innemen en Edingen en Moeskroen terugvragen.
Of zijn die Vlaamse gemeenten definitief afgeschreven? Is dat de nieuwe ‘tendens‘, of ‘moderne‘ marsrichting?
Hallo, horen we nog iets?
Adriaan van Gansen
***
Effen is kwaad treffen

ONTWIJKEND ANTWOORD

 

<!– /* Lettertypen */ @font-face {font-family:Arial; mso-font-charset:0; mso-generic-font-family:swiss; mso-font-pitch:variable; panose-1:2 11 6 4 2 2 2 2 2 4; mso-font-signature:31367 -2147483648 8 0 1073742335 -65536;} @font-face {font-family:”Times New Roman”; mso-font-charset:0; mso-generic-font-family:roman; mso-font-pitch:variable; panose-1:2 2 6 3 5 4 5 2 3 4; mso-font-signature:31367 -2147483648 8 0 1073742335 -65536;} /* Opmaakprofielen */ p.MsoNormal, li.MsoNormal, div.MsoNormal {mso-style-parent:””; text-indent:0pt; margin-left:0pt; margin-right:0pt; margin-top:0pt; margin-bottom:0pt; text-align:left; font-family:”Times New Roman”; mso-default-font-family:”Times New Roman”; mso-ascii-font-family:”Times New Roman”; mso-latin-font-family:”Times New Roman”; mso-greek-font-family:”Times New Roman”; mso-cyrillic-font-family:”Times New Roman”; mso-hebrew-font-family:”Times New Roman”; mso-arabic-font-family:”Times New Roman”; mso-devanagari-font-family:Mangal; mso-tamil-font-family:Latha; mso-thai-font-family:”Angsana New”; mso-latinext-font-family:”Times New Roman”; font-size:10.0pt; color:black; mso-font-kerning:15.0pt; mso-char-tracking:100%; mso-font-width:100%;} ol {margin-top:0in; margin-bottom:0in; margin-left:.25in;} ul {margin-top:0in; margin-bottom:0in; margin-left:.25in;} @page {mso-hyphenate:auto;} –>

Geert Wilders bood hem een schitterende kans om te getuigen hoe goed zijn godsdienst was maar Arie Slob, de vertegenwoordiger op het lijsttrekkersdebat op tv, ontweek de vraag. Hij weigerde halsstarrig getuigenis af te leggen over zijn godsdienst en kelderde daarmee de hoop van vele gelovigen en zijn aanhangers die van hem meer en beter verwachtten.
‘Wat een lafaard’ was het zachtste commentaar dat men hoorde.

SPOTPRENT HANSHA

*

STOUT

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *