945 Bril – 't Scheldt

945 Bril

De wereldberoemde pharao Toetanchamon regeerde van 1333 tot 1324 vóór Christus. Egyptische, Italiaanse en Duitse wetenschappers hebben de mummie van Toetanchamon gescand en ook het DNA onderzocht.
Zij wilden hiermede bewijzen dat de geruchten over de moord op de jonge pharao onterecht waren.

Een onderzoeker had rond de jaren zestig beweerd dat hij een schedelbreuk tengevolge van een klap had waargenomen. Een scan en een sectie leverden inderdaad een toaal ander resultaat. Hij leed aan malaria. Had ook een klompvoet, een gebroken been en om alles af te werken mistte hij ook enkele tenen.
Een sukkelachtige pharao dus die vermoedelijk aan malaria zou gestorven zijn. Zijn DNA bewees dat hij de zoon van Achnaton en diens zuster was. Een resultaat van pure inteelt dus.

Er zijn 2 redenen waarom ik u dit vertel.
Toetanchamon was het levend bewijs dat macht en rijkdom niet altijd gelukkig maken. Een voorbeeld dat misschien ook sommigen van onze politici eens kunnen overdenken. De tweede reden is beroepshalve gebonden. Toetanchamon was in feite een grote sukkelaar. En de grote reden hiervoor lag vermoedelijk aan het feit dat hij het kind was van een broer en zuster.
En dat mijn beste lezer is het eerste waar een boer over moet nadenken. Variatie in zijn veestal is altijd nodig als je kwaliteit wilt blijven leveren.

Misschien kunnen sommige politici hierover ook eens nadenken vooraleer zij hun dochter of zoon als opvolger bombarderen. Verstand is niet erfelijk. Kijk maar naar De Gucht of Tobback of Dillen.
Boer Bavo

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *