943 Even – 't Scheldt

943 Even

 

LOF EN SOF’ PRIJZEN
De Stichting Nederlands heeft de Sof- en Lofprijzen toegekend.
Albert Heijn heeft de Sofprijs der Nederlandse taal 2009 gekregen, de Lofprijs ging naar de Vrije Universiteit.
Albert Heijn kreeg de prijs voor de nieuwe verpakking van het goedkope merk Euroshopper, waarin AH participeert, waar de Engelstalige opdruk overheerst en het Nederlands nog slechts in priegellettertjes aanwezig is. De Vrije Universiteit in Amsterdam werd winnaar van de Lofprijs der Nederlandse taal omdat zij het Nederlands van haar studenten gaat bijspijkeren. Dat is overigens een twijfelachtige lof, omdat dat betekent dat de vooropleiding in deze kennelijk ernstig tekortschiet.
De prijzen worden jaarlijks uitgereikt door De Stichting Nederlands.
***
Andere lui zijn ook lui
***
FRANS CROLS
Frans Crols mocht na zijn rede op de IJzerwake ook in het Vlaams Parlement voor een VB-publiek zijn stelling ‘Met Brussel als het kan, anders zonder’ verdedigen.

Het FDF, verheugd over deze vaandelvlucht, heeft besloten dat Crols op hun volgend congres welkom is als hoofdredenaar.
***
Veel raad weinig daad
***
GRATIS DRANK
De beste en goedkoopste manier om gratis drank te kunnen drinken is het uitlokken van een staking bij een brouwerij. Sukses (en drank) verzekerd. Zowel bij Stella Artois als bij Cristal Alken.
***
‘t Is ongewis, al wat hier is
***
GOEDE MORGEN
Eric Antonis groet ‘s morgens de dingen.
De voormalige Antwerpse schepen van Cultuur, Eric Antonis, kreeg zopas de prijs voor Algemene Culturele Verdienste van de Vlaamse Gemeenschap. De prijs is 20 000 euro.
De eerste die hem telefonisch gelukwenste was havenschepen Marc schol Van Peel.Wanneer gaan we dat vieren?’, vroeg Marc aan de telefoon, die niet meer zo vast in zijn hand lag. ‘Maar niet te lang wachten’, ging hij verder, ‘Ik heb daarstraks 3 verse flessen van het goudgele schotse vocht bovengehaald en twee zijn al leeg’.
Jacob Corneel
***
Zeker spelen is best
***
BAARDAGAAM
In het artikel van Koko Donker vindt u het woord ‘baardagaam‘. Wat is dat?
Dat is een kameleon- of leguaanachtig woestijndiertje.
Het is het huisdier van mijn dochter van acht’
, deelt ons Koko Donker mee.
***
Lelijk zien bijt niet
***
60? JA! EN DAN?
Dat is de titel van de nieuwste productie van het Theater Zeemanshuis.
Nog vóór de première van het stuk wordt de reeks opvoeringen verlengd tot einde mei 2010. Vanwege de spectaculaire voorverkoop zijn de eerste 30 voorstellingen tot eind maart al volledig uitverkocht! In tijden van ‘crisis’ is dit ongezien!
Een hedendaagse comedy van Alex van Haecke die als auteur in Antwerpen bekend is van theaterproducties als De Rat Van ‘t Sint Andries, Dobbel Shift, Linke Gêne en De Red Star Line.

Meer info via
www.theaterzeemanshuis.be
***
Van praat komt praat
***
MIEKI WEER THUIS
Wij kregen veel reacties over het artikel van Prof. dr. Bob Smalhout naar aanleiding van het overlijden van zijn echtgenote, Mieki.
Bert, dit is een van de ontroerendste stukken die ik ooit heb gelezen’. Luc VdK.
*
Ik heb gejankt bij het lezen van dit artikel’. L. A.
*
Ontroerend mooi’ Joke Vdm
*
Rust in Vrede Mieki, en Jij Bob, veel sterkte en door-vechten voor een betere wereld tot ook U en ik het bijltje er bij neer moeten leggen. Maar geen onrust, bij God is elk goed mens welkom. Met de hoogste waardering, respect en dank voor wat ook jullie beiden hebben gegeven’. J. (Hans) Lindenburg
*
‘Heel ontroerend!’ Frans C.
*
Wat een aangrijpend stuk’. Jan Terlouw
*
Beste Bert,
Ik dank jou van ganser harte voor het wonderlijk-ontroe-rende verhaal van Bob Smalhout over leven en sterven van diens vrouw Mieki. Ik voel dat dit ware verhaal me kan inspireren tot een gedicht. Ik moet wel artikelen afwerken voor ‘t Pallieterke, maar ik heb het stuk afgedrukt en denk er verder vandaag aan! Met hartelijke vriendengroet…’
Erik Verstraete
*
Prachtig geschreven! Als je dat vergelijkt met onze grote schrijvers…’ Gust V.
*
Kippevelmoment’ Sofie VM
*
Schitterend artikel van Smalhout. Wat heeft die man een mooie pen, intiem en toch zonder doorkijk. Schitterend’. Dr. Wim P.
*
‘Bert, we vernemen met leedwezen het heengaan van de echtgenote van prof. dr. Bob Smalhout’ Mr. Jan Verschueren.
***

 

sparen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *