943 Bril – 't Scheldt

943 Bril

 

Helmut Linssen, de Duitse minister van Financiën gaat dus die ‘illegale‘ CD-Rom kopen. Een CD-Rom waarop vermoedelijk 1500 Duitse namen staan in verband met het verbergen van zwart geld. Na Liechtenstein is nu dus Zwitserland aan de beurt. Een afvallige bankier heeft al die gegevens op een blinkend schijfje gezet en dit vervolgens aan de Duisters aangeboden voor een forse vergoeding.

Er zijn geen zekerheden meer in de wereld. En zekerheid is juist datgene waar ik vooral behoefte aan heb. Niet dat ik zoveel zwart geld heb… Behalve het hier en daar ‘verlappen’ van een varkentje of een schaapje ben ik zoals elke volgzame burger die machteloos toeziet hoe hij wordt leeggezogen door minister Reynders. Te meer dat bijna al mijn beesten met een ‘officiële chip’ rond lopen. Maar toch vrees ik enkele problemen.

Ik heb onlangs een kudde Zwitserse koeien gekocht. Prachtbeesten met enorme schoften en ultra-dikke billen, goed voor kilo’s en kilo’s smakelijke biefstuk. De betaaltransactie hiervoor is echter niet koosjer gebeurd en daarom ben ik nu ook een beetje ongerust. Op de koop toe hebben die koeien nog een verkeerde kleur. Het zijn ‘zwarte koeien’. Misschien sta ik met al mijn koeien ook op dat schijfje en heb ik het ook zitten, want Reynders heeft al gezegd dat hij dat schijfje ook wel eens gaat bekijken. En het kan nog erger worden.

Mijn Mitje heeft tegenwoordig een nieuwe hobby. Het houden van exotische dieren. Daarom heb ik onlangs voor haar een prachtig exotisch beest gekocht met een redelijk onofficiële betaling (sic) in een gekend fiscaal paradijs. En als daar nu ook zo een ‘laffe‘ bankier zot wil doen dan heb ik het helemaal vlaggen. Ik heb een kaaiman gekocht van de ‘Kaaiman-eilanden’.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *