942 Bril – 't Scheldt

942 Bril

Wetenschappers in Stanford zijn erin geslaagd huidcellen onmiddellijk te veranderen in hersencellen. Vroeger deed men dat met tussenstappen, nu moet men slechts drie genen van die huidcellen veranderen. De huidcel wordt dan een neuron of hersencel. Voorlopig nog enkel bij muizen maar het geeft de mensheid hoop. Het zou natuurlijk een grote stap voorwaarts kunnen zijn voor alle levende wezens.

Met deze methode moet men geen gebruik meer maken van embryonale stamcellen. Jean-Mutien Léonard, die als aartsbisschop ook de geestelijke baas wordt van de KUL, kan het embryonale stamcelonderzoek in ‘zijn‘ Leuvense universiteit dus rustig verbieden. Hij is daar fel tegen gekant. Maar er zijn nog vele andere positieve mogelijkheden.
Stel u voor dat iedereen die nu hersenloos blijkt te zijn en dan meestal voor een politieke loopbaan kiest, plots een mogelijkheid ziet om zichzelf te verheffen tot een verstandig mens. We zouden dan zelfs slimme wakkere senatoren kunnen kweken. Iedereen weet dat teveel alcoholgebruik leidt tot een verhoogd verlies van hersencellen.
Daerden kan gewoon in de dag zijn bakske of twee, drie, vier binnenkappen… ‘s Nachts kan hij dan therapeutisch zijn hersencellen laten bijvullen. Hij blijft dan wel de ganse dag dronken, maar niemand zal dat verschil opmerken.
Bij mij zal het niet veel uithalen. Ik heb een bleekdunne gevoelige huid en ik vrees dat men daar enkel kleine celletjes van kunnen maken. Veel plaats heb ik niet in mijn hersenpan. Wie er het meest van kan genieten is volgens mij Jean-Luc Dehaene. Die heeft een grote kop en zo’n dikke olifantenhuid dat daar zeker monsterhersencellen uit kunnen gekweekt worden. En hij is al zo slim. Als hij zou kiezen voor die therapie… ben ik zeker dat het probleem BHV morgen is opgelost.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *