941Even – 't Scheldt

941Even

PANNENKOEKEN

Een gebruik dat in ere wordt gehouden: met Onze Lieve Vrouw Lichtmis (2 februari) bakt moeder (of vader) pannenkoeken voor het ganse gezin.

Op Lichtmis geen vrouwtje zo arm of ze maakt haar panneken warm

NEPOTISME

Michel Daerden in de problemen? Iedereen kent ondertussen deze wereldberoemde entertainer die regelmatig voorstellingen geeft in Kamer en Senaat. Zijn optredens zijn al miljoenen keren bekeken op de webstek ‘YouTube’ van het Internet.
Minister Daerden wordt beschuldigd van belangenvermenging omdat hij regeringsopdrachten naar zijn eigen firma (lees portefeuille) versaste.
Wie dat gelooft kent niets van de Belgische politiek want er is géén corruptie bij de PS, die is er nooit geweest. Alle vroegere veroordelingen waren onterecht.
Het enige dat men misschien kan verwijten aan Daerden is het feit dat hij zou gesponsord worden door een brouwerij…
Jacob Corneel

Als het kalf verdronken is dempt men de put

GOEDKOOP WINKELEN

Papa Albanow vertelt zijn kinderen en kleinkinderen over de goede oude tijd, toen hij met een biljetje van 20 oude Belgische franken naar de buurtwinkel ging en naar huis kwam met een brood, een karton eieren, twee salami’s, 3 kilogram aardappelen, een pakje boter, een pak suiker, een liter melk, 100 gram kaas, een doos thee en een slof sigaretten. Vandaag de dag is dat niet meer mogelijk met al die bewakingscamera’s.

Die wacht en lijdt nadien verblijdt

NIEUWE PARTIJ

In Utrecht werd een nieuwe partij opgericht: PVU, Partij Vrij Utrecht. ‘De Partij Vrij Utrecht is in 2009 opgericht met als doel, het algemeen welzijn van de Utrechtse bevolking te bevorderen op grondslag van zijn culturele normen en waarden, zoals deze zich in de loop van de geschiedenis in Utrecht heeft ontwikkeld. De Partij Vrij Utrecht poogt de Nederlandse taal en het Nederlands beeld binnen de cultuureigen waarden veilig te stellen als deel van Nederland en de Europese Gemeenschap.
De Partij Vrij Utrecht tracht de culturele saamhorigheid te bevorderen en ongewenste tegenstellingen in harmonie op te lossen. Hierbij wordt uitgegaan van de volstrekte gelijkwaardigheid van elk individu met inachtneming van een noodzakelijke beschermfactor voor het Nederlands Cultureel Erfgoed’.
Mooie doelstelling!

In Tilburg heeft de stichter en leider van de Partij Hans Smolders de handdoek in de ring gegooid. Net nadat hij zo’n mooi resultaat had bereikt: de corrupte PvdA- burgemeester werd door de gemeenteraad weggehoond.
De gezondheid van Hans Smolders ging zo achteruit dat het hem verplichtte te stoppen. Misschien komt hij toch nog terug. In elk geval: veel beterschap toegewenst. Zijn acties hebben bewezen dat ook kleine partijen goede resultaten kunnen behalen.
Adriaan van Gansen

Het harnas wordt te laat gegespt, als het zwaard uit de schede is

WEST-VLAAMSE WIJSHEID

Werner Coudyzer, notaris in Langemark Poelkapelle, stuurde ons volgende West-Vlaamse taalschat:
‘Luister in deze tijden van wereldcrisis niet naar de globalisten, multiculturalisten en andere tisten, maar naar de woorden van onze West-Vlaamse priester-dichter Guido Gezelle:

‘Hoge klemmers
Verre zwemmers
Schaverdijners op broos ijs
Allemaal niet goed wijs’

Klemmers: klimmers
Schaverdijners: schaatsers

Grote belovers, slechte betalers

MIEKE SMALHOUT

Mieke Smalhout-van der Wees, echtgenote van prof. dr. Bob Smalhout, overleed op 20 januari 2010. Zij was een begaafde artieste: tot op zeer hoge leeftijd trad zij in een trio op als violoncelliste.

Wij hadden het genoegen haar een paar keer te ontmoeten. De eerste maal op een van onze Rederijkers-avonden in Antwerpen, later bij haar thuis in Bosch en Duin.
Wij houden aan Mieke een levendige herinnering over van een fijne, cultureel hoogstaande vrouw.
Wij bieden prof. dr. Bob Smalhout ons diep medeleven aan.
Bert en Joke Murrath-D’hamers

 

overspannen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *