941 Bril – 't Scheldt

941 Bril

Stel u voor dat ik al mijn koeien verkoop. Met dat geld bouw ik dan een luxueuze veranda aan mijn boerderij. De koper laat wel mijn koeien, die nu van hem zijn, grazen op mijn weiden tegen een vergoeding natuurlijk. Ik zou betaald worden voor de huur van mijn weiden en het verzorgen van zijn kudde.
Na één jaar meent de koper echter dat zijn koeien beter op zijn graslanden grazen en beslist zijn koeien te verhuizen naar zijn weiden. Uiteraard kan ik daar niets tegen doen.
Ik vertel u dit maar om de vergelijking te maken met Inbev.
Begonnen in Leuven, met de beroemde Stella, is de ganse mikmak zo goed als volledig verkocht en verhuisd naar Brazilië. En daar liggen ze niet wakker van ontslagen arbeiders in België, wat Milquet ook moge zeggen in haar parlement. Nu zal ze met haar non geen haring bakken.
Voorlopig schijnt bij Inbev alles opgelost… maar verwacht er u aan dat Inbev hetzelfde zal flikken als Opel.

Milquet
klaagt de kille multinationals aan voor hun gebrek aan gevoeligheid voor de arbeiders hier. Maar, heeft zij wel recht van spreken? De overheid waar Milquet en haar partij al jaren deel van uitmaakt heeft alles verkocht wat er te verkopen viel. Gas, electriciteit, water tot zelfs de financiële kroonjuwelen van dit land zoals de Societé Generale, vroeger nog bijna een buit van De Benedetti, is nu in Franse handen, net zoals Fortis en al de rest.

Sabena
mocht niet samengaan met KLM want die spraken Nederlands. Suisse-Air was véél beter én veiliger, zei men toen. Nu is Sabena failliet en spant de regering een proces aan tegen die eerlijke Zwitsers. Sommigen, die zelf zéér slecht beheren, verwijten anderen voor gevoelloze geldpakkers. Of ‘Als de vos de passie preekt…boer let op uw kippen’.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *