940 Even – 't Scheldt

940 Even

VOORTWOEKEREN

Als een kankergezwel mag Marie-Rose Morel onrust blijven (uit-)zaaien in het VB.
Bruno Valkeniers, te zeer gentleman en welopgevoede Captain of Industry, is te weinig partijleider om er korte metten mee te maken. Het zal hem nog zuur opbreken.
Marie-Rose verkondigt dat de verkiezing van de partijvoorzitter zou moeten gebeuren zoals bij Open VLD. Dat er dan een onbekwame snotneus zou kunnen verkozen worden deert haar niet.
Maar alle gekheid op een stokje: waarom vroeg ze dat soort verkiezing niet toen een haar niet onbekende Frank van Hecke het VB leidde?
Met plezier zien de andere partijen hoe zij schade toebrengt aan de grootste oppositiepartij. Partij die zonder haar groot is geworden.
Vanzelfsprekend doet de VRT er alles aan om haar in het hemels daglicht te plaatsen. Dat zij daaraan steun verleent en meewerkt is meer dan een veeg teken.
Adriaan van Gansen
***
Als de herder doolt, dolen de schapen
***
DANNEELS
Eindelijk een weldoor-dacht optreden van kardinaal Godfried Danneels: hij leen-de zich voor een interview in het halfporno en volledig vulgaire Humo-blad.
Voor iemand die de RK-godsdienst zo slecht heeft uitgedragen is dat uiteraard het beste blad, het ideale medium. Daar hoort hij thuis.
Sinjoor
***
Beter hard geblazen dan de mond verbrand
***
FILICITEREN
Geachte redaksie.
Ek wil u bedank, en geluk-wens (filiciteren) met die Nr. 939-uitgawe van ‘t Scheldt.
Ek hoop vele méér Nederlandssprekendes (as gewoonlik) sal Nummer 939 lees! Die feit dat Mevr Adriana Stuijt se adres ook in hierdie nummer verstrek word, gee aan die lesers die geleentheid om self Censorbugbear te besoek, en dus gereeld elke dag die plaasaanvalle in ons land te kan monitor.
Die sportwereld is nou op die 2010-toernooi in Suid-Afrika gefokus. Mnr Danny Jordaan, Fifa se verteenwoordiger in Suid-Afrika, asook ander sportpersoonlikhede, politici, polisiehoofde, en ons president Jacob Zuma, maak elke dag propaganda vir die sogenaamde ‘veilige Suid-Afrika’, maar niemand rep ‘n woord oor die voortgesette vlaag van plaasmoorde nie.
Lesers wat Censorbugbear besoek, sal inligting vind wat hulle nêrens in enige politiek-korrekte koerant sal lees nie. Nogmaals dankie vir ‘n uitstekende verslag oor my land!
Boerskot

***
Eigen benen zijn de beste steun
***
GEDREVEN HOMO KOEN
Drive is de titel van het driemaandelijkse ‘Economische nieuws van de provincie Antwerpen. Men denkt er echter sterk aan de titel te wijzigen in ‘Koen.
Het december-januari-februari editie telt immers 8 (acht) foto’s van de liberale député, Koen Helsen. Hij staat overal op de foto, weliswaar zon-der iets te zeggen.
Prins Filip heeft er een zware concurrent bij.
Alsof de bedrijfsleiders waar-aan dit boekske gratis (!) bezorgd wordt daar iets aan zouden hebben…
Sinjoor
***
De namen van zotten en gekken vind je op deuren en hekken
***
EEN KATHOLIEK
Hoera’, roepen gelovigen, ‘terug een katholiek in Mechelen!’.
André-Mutien Léonard, nu nog bisschop in Namur, gaat een zekere Godfried Danneels opvolgen.
Danneels, een typisch Belgisch product, die naar alle kanten zegent zodat niemand nog weet wat hij eigenlijk bedoelt.
Mgr. Léonard is uit ander hout gesneden. Het is een zeer intelligente man. Als conservatief katholiek en met zijn standpunt over homo’s ligt hij in de ‘verkeerde’ schuif bij de VRT.
Mgr. Léonard is een zeer verstandig, vastberaden en standvastig persoon. Eindelijk krijgt de katholieke Kerk in dit land nu eens een person die fatsoenlijk weerwerk kan, wil en zal bieden tegen de ontkerstening en tegen de oprukkende islam, een godsdienst die haaks staat op alle Westerse waarden.
Danneels op pensioen… een ‘zegen’ voor de katholieke gelovigen.
Jacob Corneel
***
Het is een wijs man die horen en zwijgen kan
***

makkel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *