939 Even – 't Scheldt

939 Even

 

PROFICIAT
Als eigenaar van een restaurant met Michelin-ster(ren) wens ik u van harte proficiat met de verkiezing tot Koning Onbenul 2009 van de grootste kok-paljas: Piet Huysentruyt.
Daar kunnen de politiekers nog eens een lesje aan nemen, hoe mensen voor aap zetten.
NN (naam en adres bekend)
***
Waar de bakker staat kan de brouwer niet wonen
***
LUCHTHAVENS
De directie van de Luchthaven van Charleroi en die van Antwerpen deelden hun resultaten mee.
Charleroi heeft meer dan één miljoen passagiers méér, de speelgoedluchthaven van Antwerpen heeft… het verlies weten te beperken.
Dat is het gehalte en inzicht van de Vlaamse economische wereld: het verlies beperken.
Arm Vlaanderen. En maar prijzen toekennen voor economische prestaties.

Wie maakt er een lijst van de mislukkingen?
Klaarder zicht op het gebrek aan commercieel inzicht en het gemis aan vakmanschap, het onbenul van de politieke klasse is zelden zo tentoon-gesteld.
Hier faalt de Vlaamse regering, het provincie- en het bestuur van de Stad Antwerpen.
Maar ook navelstaarorganisaties zoals Voka en Unizo.
***
Een slecht werkman beschuldigt altijd zijn getuig
***
WERK VOOR BUNGENEERS
In ons vorig nummer las u een artikel van Observator over de martelgang van dieren bij het halal-slachten. Bij ons weten wordt ook in Antwerpen halal-geslacht.
Reden genoeg voor schepen Luc Bungeneers (VLD) om op te treden. Hij verspreidde zopas een leuke nieuwjaarskaart waarop zijn liefde voor de dieren mooi afgebeeld is. Hij kan het waarmaken: nu aan ‘t werk!
Sinjoor
***
Die een ambacht heeft geleerd, krijgt de kost waar hij verkeert
***
GUNTER LAMOOT * VRT-CORYFEE
In het TV-programma ‘De slimste mens ter Wereld‘ zei Gunter Lamoot dat hij in zijn uitgezakte teelbal een vreemd gezicht ziet. Hij verheft dit gezicht tot een sacraal beeld.

Hij vergist zich. Het is gewoon zijn spiegelbeeld.
Jacob Corneel
***
Men moet geen alsem in de wijn mengen
***
HUMORLOZE BOURGEOIS
Wat als een ludieke wenskaart moest worden opgevat, een kaart die Wallonië uitveegde naar Frankrijk en Brussel in het centrum van Vlaanderen plaatste, was voor NV-A kopstuk Geert Bourgeois een reden om de verantwoordelijke van Het Vlaams Huis in New-York de mantel uit te vegen.

De Vlaming Bourgeois vond dat dit erover was.
Tja, humor is nooit de sterkste kant geweest van deze ex-mediaminister. Meestal beperkt zich dat bij hem tot een wazige grimlach.
Jacob Corneel
***
Bij gebrek aan vlees kluift de hond de beentjes
***
ANNICK DE RIDDER
Veel bijzonders presteert Jan Peumans (NV-A), voorzitter van het Vlaams Parlement, niet.
Hij denkt een grote Führer te zijn en laat dat ook zien in het halfrond: hij is de baas en hij beslist wie mag spreken of niet.

Befehl ist Befehl. Dat moest Annick de Ridder tot haar schande meemaken: de geen-tegenspraak-duldende Peumans sloot haar micro af. Op zich heeft deze madame niets zinnigs te vertellen maar de manier waarop Jan Peumans het deed roept herinneringen aan donkere tijden op.
***
Wie veel peper heeft doet die ook op zijn groenten
***
DE ULTIEME INTEGRATIE
Adam Giza, de Poolse mp3-moordenaar van Joe van Holsbeeck, wordt uitgeleverd aan Polen om daar zijn straf verder uit te zitten.
In Het Laatste Nieuws reageerde zijn advocaat verontwaardigd: ‘Ik begrijp die beslissing niet. Hij was net zo goed geïntegreerd in de Belgische gevangenis’.
Jacob Corneel
***
Een lui lijf en een warm bed zijn goede vrienden
***
TOLERANTIENUMMER

profeet

 

Wij sturen u gratis op eenvoudige vraag het extra ‘Tolerantienummer‘ dat wij indertijd publiceerden naar aanleiding van de hysterische islamitische reacties op de publicatie van de Mohamed-tekeningen in Denemarken.Ons extranummer is een getuigenis voor de vrijheid van meningsuiting.carrefHet warenhuis Carrefour is ook solidair. Maar dan wel met de hysterie.
Foto genomen in de Carrefour-Kaïro.

gesprek

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *