938 Slacht – 't Scheldt

938 Slacht

 

Quick heeft een tijdje geleden beslist om de verkoop van halal-producten in overweging te nemen. Het gaat om voedingsproducten die door moslims mogen gegeten worden, te vergelijken met de koosjere eetwaren voor de joden.
Welnu, niemand minder dan de oude diva Brigitte Bardot, die zich al jaren inzet voor het welzijn van dieren, heeft hiertegen scherp geprotesteerd.
Volgens haar zou er onderzoek gedaan zijn naar de omstandigheden waarin de getroffen dieren hun slachting meemaken.
Inderdaad, van moslimzijde wordt vaak beweerd dat het dier dat zo aan zijn einde komt bij de eerste steek morsdood is en dus niks meer voelt van zodra het gekeeld wordt.
Wetenschappelijk onderzoek uitgevoerd door het Franse INRA (Institut Scientifique de Recherche Agronomique) heeft volgens haar integendeel aangetoond dat sommige dieren nog tot veertien (14) minuten lijden alvorens te sterven wanneer zij – letterlijk – het slachtoffer worden van zo’n rituele slachtpartij. Het dier blijft ondertussen bij bewustzijn en gevoelig voor pijn, daar het ruggenmerg en de hele bloedsomloop nog een tijdje blijven functioneren en de hersenen ondertussen dus nog volop bloed toegevoerd krijgen.
Men moet niet van Gaia zijn om zulke praktijken onaanvaardbaar te vinden.
Het is regelrechte dierenmishandeling, waar de overheid niks durft tegen te doen, uit vrees van voor intolerant te moeten doorgaan.
En dan nog wel tegen een bevolkingsgroep die uiterst lange tenen heeft en een zeer gespannen zenuwstelsel. Waarom zou een dier dat in een halal/koosjer-maaltijd zal worden opgediend meer mogen lijden dan een ander?
***

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *