938 Hoofdartikel – 't Scheldt

938 Hoofdartikel

 

Het jaar van de os en de poort, deelde Lulu van Campenhout, geliefd vriendje van Annick de Ridder, op zijn webstek mee in februari 2009.
In 2006 deed Lulu van Campenhout alle moeite om de Chinees-Antwerpse kiezers voor zich te winnen. Een negen meter hoge toegangspoort tot de Van Wesenbekestraat vanuit het Astridplein zou de Chinezen goed luimen.

Lulu begon met te schooien, een deugdelijke blauwe kwaliteit. Niet minder dan 100 000 euro werd bijeengebedeld. En – in de Antwerpse politiek is corruptie en omkoping schering en inslag – de stad legde daar evenveel geld bij! Antwerpen is toch rijk genoeg en rood bestuur betekent nog meer schuld maken.
Er werd in China een poort besteld en die werd overgebracht naar Antwerpen.
Niet alleen corruptie is een Antwerpse politieke hoedanigheid, ook onbekwaamheid blijkt een fameuze kwaliteit.

De schepen voor Ruimtelijke Ordening, Ludo van Campenhout, – Lulu pour les amies -, had geen bouwvergunning aangevraagd. De eigenaar van het hoekhuis Van Wesenbekestraat, Panos, wenste de joekel van die poort niet voor zijn deur en trok naar de Raad van State. Hij kreeg gelijk.
Het bouwwerk ging niet door.

Reactie van de schepen van Ruimtelijke Ordening: ‘Ik dacht dat voor een kunstwerk geen toelating nodig was’.
Dat zal hem waarschijnlijk ingefluisterd zijn door zijn allerbeste vriend Loek van der Poel, sinds jaar en dag de Antwerpse VLD-verantwoordelijke voor alles wat horeca betreft en ex-uitbater van het Hof van Nauwelaerts.

De reuzepoort werd in het stadsmagazijn geplaatst. Maar, net zoals in de Stadsfeestzaal destijds: ook hier een brand waarvan de oorzaak wel te achterhalen maar niet publiceerbaar is. De poort werd zwaar beschadigd, en dus terug naar China gestuurd voor herstel. En vandaar terug naar Antwerpen.
Voor de Antwerpse Chinezen is het allemaal Chinees.

Dikke Lulu‘s mannetje, de Chinees Liu Guojin (op Lulu‘s kieslijst vier jaar terug), is wel werkzaam in het Havenhuis, maar hij wordt door de Antwerpse Chinezen met scheve spleetogen bekeken. Lulu heeft echter olifantenvel. Dat werd hem bijgebracht door hogergenoemde Loek van der Poel.
Als die binnen een paar jaar vrij komt kan hij Lulu misschien met goede raad bijstaan.
***

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *