937 JF – 't Scheldt

937 JF

WELSTAND

 

In het voortreffelijke Duitse weekblad ‘Junge Freiheitverschijnen zeer lezenswaardige artikelen. Dit Duitse conservatieve blad hechtte o.m. bijzondere aandacht aan de politieke toestand in dit land.
In verschillende Duitse stations (Hbf Hamburg, Hbf Kiel) wordt het weekblad niet tentoongesteld, is wel te koop: ze liggen onder de toog. In Neurenberg pronkt het blad in de rekken.

In haar nummer 51/2009 een bijdrage over de uitreiking van de Gerhard Löwenthalpreis für Journalisten. Een artikel over de midden november 2009 opgerichte Arbeitskreis Engagierter Katholiken in der CDU-CSU (AEK): ‘Wir wollen unsere Werte verteidigen’.

Verder een bijdrage over het ‘Bleiberecht-Weitere Etappensieg für die Einwanderungslobby’ en ‘Minarettverbot: Drohungen aus Islamischen Ländern’.

In het nr. 52/2009 ‘Die Deutche Weihnacht-Heiligabend: Bewahren wir den Sinn der Stillen Nacht und das Innehalten ‘zwischen den Jahren’. Verder een Docudrama over de Hongerwinter van 1946/1947, links-extreem geweld in Hamburg en Libanese toestanden in Bremen.
Pater Schmutzler handelt over de lege kerken.

Junge Freiheit heeft in het Nederlandse taalgebied geen gelijkaardig noch gelijkwaardig medium. Dat is bijzonder jammer.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *