937 Bril – 't Scheldt

937 Bril

 

Verleden jaar ging ik met mijn Mitje op vakantie naar India. We vierden daar onze huwelijksverjaardag. Indiërs zijn zeer gastvrij en het is er aangenaam toeven, heel aangenaam. Ook is India mooi, zeer mooi. Soms adembenemend mooi. Wat ons het meest is bijgebleven zijn de prachtige wouden waarvan we spijtig genoeg slechts een klein gedeelte hebben kunnen bewonderen. Maar toen we in een klein dorpje verzeilden, vertelde men daar een merkwaardig verhaal.

In het oerwoud van de omgeving sluipt al jarenlang een tijger rond. Niet zo maar een gewone tijger, neen een héél bijzondere. Het beest is lenig, atletisch en vooral zéér productief. Die tijger slaagt erin om alle vrouwtjestijgers minstens elk jaar te dekken, en men verzekerde mij dat er veel vrouwtjestijgers in dat woud huisden.
De appetijt van die tijger is schier onverzadigbaar. Er moet slechts een vrouwelijk exemplaar binnen ‘schietafstand’ komen of hij zit erop. Merkwaardig want ongekend. Daarmee werd hij ook heel beroemd en eigenlijk ook gegeerd want vele Indiërs geloven nog in een ‘machtsoverdracht’ als je de penis van zulk een dier verorbert.
Ikzelf geloof daar niet in en verkies toch liever een lekkere ‘cervela’. De naam en faam van die foktijger groeide en groeide. Nationale roem én wereldroem werd zijn deel wegens zijn ongekend grote atletische en ‘andere’ prestaties.
Ginds noemt men hem de ‘Woud-Tijger’, voor mij onverstaanbaar in de daar gebruikte dialecten.
Maar in het Engels wordt het vertaald als ‘Tiger Woods‘.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *