936 Even – 't Scheldt

936 Even

KERSTSFEER

Kerstgebeuren 1900 in het Karrenmuseum te Essen, Moerkantsebaan 48.
U is van harte uitgenodigd. Wie houdt van een gezellige kerstsfeer komt best op zon-dag 20 december naar het Karrenmuseum. Van 11 tot 17u is het genieten van sfeervolle muziek, een jenevertje, glühwein of chocolademelk. Kom kijken hoe kleine ambachten bij het vuur worden verricht. Een levende kerst-stal hoort er natuurlijk ook bij. Inkom is gratis.

Wie een echte rommelpot van varkensblaas wil maken kan dit doen mits zelf een pot mee te brengen. Kinderen mogen een grote kerstboom mee versieren met zelfgemaakte tekeningen… Of een oud volksspel uittesten, terwijl schapen en de ezel rustig toekijken.
In het Koetshuis is er op 19 en 20 december een nieuwjaarsbrievententoon-stelling van de Heemkundige Kring Essen.
***
Tegen het noodlot geldt geen hardebollen
***
PRETTIGE FEESTEN

Wij wensen onze lezers prettige kerst- en eindejaarsfeesten.

Een zalige Kerst en een gelukkig Nieuwjaar!
***
‘t Is heilige avond

***
35 JAAR
Bij de HRvD (Hoge Raad voor Diamant, nu AWDC Antwerp World Diamond Centre) werd Marianne van Deventer in de bloempjes gezet. Zij is de altijd trouw op post zijnde receptioniste. En dat al 35 jaar. Wie aan de receptie komt wordt steeds vriendelijk glimlachend geholpen.

Niet iedereen blijft daar lang. De vertrouwde figuur van de heer Swolfs is reeds een tijdje weg en nu heeft ook de heer Philip Claes de dienst public-relations moeten verlaten. Hij was de opvolger van Youri Steverlynck.
Die is na een kort verblijf in Dubai teruggekeerd aan de balie in Antwerpen.

Komt ook Peter Meeus terug, vraagt men zich af?
Dubai is ‘uitgespeeld‘, heeft zijn rol willens nillens moeten overlaten aan Mumbai.
***
‘t Is een mirakel op een kruiwagen
***
NOMEN EST OMEN
Uitspraak van de week door Alexander de Croo: ‘De VLD heeft een volledig nieuw leiderschap nodig. Een leider die niets te maken heeft met de vroegere oude krokodillen’.
***
Iets in zijn oren knopen
***
OPWARMING
In een zoveelste aangekochte reportage van VRT-man Vranckx die elke zaterdag met een wenende blik mijn weekend versombert, vraagt hij aan een Eskimo-vrouw in haar thuisland: ‘Wat vindt u van de opwarming van de aarde?’Fijn‘, geeft de dame als antwoord.
Waarom vindt u die opwarming niet erg?’, vraagt de verbaasde reporter.
Omdat het hier zo koud is’, zei de dame.

Wat kan televisie soms toch héérlijk en leerrijk zijn…
Jacob Corneel
***
Men moet roeien met de riemen die men heeft
***
BITTERE PIL
In Hove vroegen brave mensen om een gedenkplaat te laten aanbrengen op de pastorie waar Z.E.H. Pil, een pater die zich na de oorlog heeft ingezet voor vervolgden, gehuisvest was.
Dat het gemeentebestuur dit weigert is niet verwonderlijk: bij de CD&V is het christelijke dikwijls heel ver te zoeken. Maar dat een schepen van de N-VA, Debrabandere Harry, zich met die weigering belast, is meer dan bedenkelijk. Een bittere pil zelfs.
***
Alle havens schutten geen wind
***
VÓÓR- EN ACHTERDEUR
Terwijl een Brusselse rechtbank langs de voordeur het KBC-fraudeproces nietig verklaarde, werd er tijdens
het weekend voor de zoveelste keer ingebroken via hun achterdeur om een dossier te stelen dat te maken had met een groot onderzoek naar in-braken. Hoogst waarschijnlijk zal deze zaak nu niet meer voor de rechter komen.
Beaulieu, een miljarden-fraude zaak die al meer dan 18 jaar aansleept en waarschijnlijk nooit voor een oordelende rechter zal komen.
KBC, een dossier dat door illegale handelingen van de onderzoeksrechter volledig naar de knoppen werd geholpen. Andere dossiers liggen gewoon te wachten tot men ze komt ‘pikken‘.
Jacob Corneel
***
Die zich aan ‘t roer houdt zal varen

 

gesprek

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *