933 Even – 't Scheldt

933 Even

 

KONING ONBENUL 2009 – KONINGIN TROELA
U heeft nog de tijd om ons mede te delen wie naar uw mening de titel verdient en dus moet krijgen van Koning Onbenul – Koningin Troela 2009.
Schrijf ons wie en waarom uw keuze heeft voor deze benijdenswaardige lauwerkrans.
[email protected]***
Der heren zonde, der boeren boete
***
L’UNION
L’union fait sa force. 45 % van de werkende (sic) Walen zijn tewerkgesteld in de openbare of de non-profitsector, zeg maar de Staat. De laatste 20 jaar zorgde deze Staat en parastatale organisaties voor een aangroei van 85 000 extra Waalse banen.
Dit en dit alleen is de enige rem waarmee Wallonië elke staatshervorming tegenwerkt. Alles moet blijven zoals het was, is en zal zijn.
Vlaanderen betaalt de Staat. Wallonië ontvangt.
Jacob Corneel
***
Koperen geld, koperen zielemissen

***
VERMASSEN
Veel werk op de plank voor advocaat Vermassen. De 33-jarige Pascal Peremans uit Overijse werd onlangs door 4 toevallige voorbijgangers geklist toen hij een 3-jarige peuter trachtte te ontvoeren.
Niets bijzonders in dit apenland zou men kunnen zeggen.
Dezelfde schoft werd in 2000 veroordeeld tot 20 jaar gevangenisstraf door het Brussels Assisenhof wegens een roofmoord op een bejaarde vrouw in Jette.
Jacob Corneel
***
Groot schip, grote zorg
***
DIEPTEPUNT
Weer verloor Gazet van Antwerpen een deel van zijn lezers. Maar het dieptepunt is nog niet bereikt.
Op taalkundig gebied is dat dieptepunt wél bereikt!
In een artikel van ene Thierry Goeman zegt deze ‘het voedpad’.
Bedoelt hij een pad om te voederen? Nog even doorgaan en GvA heeft geen lezers meer.
***
Die slaapt vangt geen vis
***
BAAS
Bruno Valkeniers kloeg in de stafvergadering dat hij te weinig respect kreeg. Hij bracht een plakkaatje mee waarop stond: ‘Ik Ben De Baas!‘ en kleefde dat op de deur van zijn bureau. Toen hij na de middag terugkwam van de lunch, zag hij dat iemand daarop een berichtje geschreven had: ‘Uw vrouw heeft gebeld, ze wil haar plakkaatje terug!’
***
De ene kraai pikt de andere de ogen niet uit
***
DE KEUZE VAN DE KONING
Met het vertrek van Herman van Rompuy moet er een nieuwe eerste-minister komen.
Le Roi Albert II is begonnen met raadplegingen. Het moet doordachte keuze zijn. Hij kiest de meest geschikte persoon. Iemand die weet waar Abraham de mosterd haalt. Le Roi Albert riep le Belge Martens terug uit Venetië om verkennende gesprekken te beginnen.
Monsieur Wilfried Martens is volgens de Hofkringen dé aangewezen persoon.Journalist Koen Meulenaere schilderde op 12 augustus in zijn ‘Bladspiegel‘ van Knack een beeld van deze Belgicist:
‘Naast Desmet is ook Miet Smet besmet. Van haar onophoudelijke gekakel over het prille geluk met Wilfried Martens krijgt een normaal persoon eczeem. Is door die vent dertig jaar lang op alle mogelijke manieren bedrogen, belogen en tegengewerkt. Eerst moest ze zijn geheime maîtresse zijn en op op een piepklein studiootje zijn bizarre wensen vervullen. Ondertussen mocht zijn eerste vrouw de publieke honneurs waarnemen en scharrelde hij er ook nog met anderen op los, onder wie vrouwen van journalisten. Toen hij dan zijn eerste echtgenote eindelijk ook officieel had gedumpt, of beter gezegd: toen hij zijn dochter had verplicht om haar moeder in te lichten dat hij er met een ander vandoor was want die moed had hij zelf niet, was de nieuwe verkorene tot haar eigen stomme verbazing niet Miet Smet, maar wel zijn jonge woordvoerster. Met haar maakte hij op zijn zestigste nog drie kinderen, naar Miet keek hij niet meer om’.

Le Roi Albert deed een goede keuze, er was geen betere.
Met B-H-V voor de deur kon hij geen meer ideale volksverlakkeraar om hulp vragen.
Adriaan van Gansen
***
Kraaien moeten op aas loeren***martens

stoorn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *