933 Act – 't Scheldt

933 Act

Volgens jir in De Standaard (17/11) zit het er in het ondernemersnetwerk Voka bovenarms op. De samensmelting van de verschillende landelijke Kamers van Koophandel en daarna het samengaan van VEV met de Kamer van Koophandel is op zijn zachtst gezegd geen voorbeeld van harmonische samenwerking. Die mislukking is in hoge mate te wijten aan het dictatoriale optreden van m’as-tu-vu Luc Luwel,

luweleen op het kabinet van wijlen Hugo Schiltz geknede blaaskaak die in de Kamer van Koophandel het goede weer maakte.

De Kamer van Koophandel verviel onder zijn leiding tot een dure en nutteloze reisclub. Inspraak duldt Luwel niet. Zo besliste hij gedurende het debat om het Lange Wapperproject zijn steun te geven aan de Bam. Dat belangrijke leden van Voka – onder meer Marc Saverijs en Christian Leysen – tegenstanders van dat project waren, telde voor Luwel niet. Integendeel, hij besliste om van het geld van de leden van de Antwerpse Kamer van Koophandel zo maar 250 000 euro te gebruiken om de campagne te steunen ten voordele van het Bam-project.

Tv-kijkers die het Brug-Tunneldebat op de Antwerpse rode kleurzender ATV konden volgen, stelden tot hun verbazing vast dat Luc Luwel zich als een onbeschofte en onbekwame paljas gedroeg, een zakenman onwaardig. Onbeschoft door zijn manier van optreden, onbekwaam omdat hij als verantwoordelijke van het bedrijfsleven geen rekening hield met de mening van zeer belangrijke leden van de vereniging. De meeste leden van Voka-Antwerpen vragen zich af hoelang de commerciële nietsnut Luwel nog aan het hoofd kan blijven van deze werkgeversvereniging.

Door het vertrek van Philippe Muyters, hij werd voor de N-VA ministerMUYTERS in de Vlaamse regering – op de foto gekleed in de voetbaluitrusting van een niet-meer bestaande firma – moest voor een opvolger worden gezocht.
De kandidatuur van Luwel werd niet weerhouden.
De vraag is echter hoelang het nog zal duren voor men die nutteloze, geldverspillende schertsfiguur de laan uitstuurt?
Wanneer zal Voka terug het voortouw nemen en een stuwende kracht worden voor het Vlaamse bedrijfsleven?
Orde op zaken stellen is de belangrijke taak van Luc de Bruyckere, topmanager van Ter Beke, nu hoofd van Voka-Vlaanderen.
Een duidelijker Vlaams profiel zou niet slecht zijn.

Daar heeft Muyters Philippe nooit aan gedacht…

muyterij

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *