932 Gebrek – 't Scheldt

932 Gebrek

VLAAMS-NATIONALE POLITICI:
KRUIDENIERS, GEEN STAATSMANNEN

Enkele weken terug in een uitzending van de Antwerpse rode kleurzender ATV, een debat over het Lange Wapperproject. Vóór- en tegenstanders gaven daar een staaltje van onbeschoftheid en gebrek aan opvoeding ten beste. Gepaard met zeldzaam geziene brutaliteit. apers
Dat de directie van ATV niet ingreep wekt verwondering. Snertmoderator Karl Apers (foto) – ‘een zichzelf verklaarde oppergod’ – beheerste het debat niet. Hij kan het ook niet.

Was het misschien het opzet om de kijkers te tonen hoe vulgair een Luc Luwel en nog andere ‘debaters‘ zich kunnen gedragen?

Eenzelfde indruk over de laagheid van de debatcultuur schotelde het weekblad Humo voor. Zij nodigden Bart de Wever, Jean-Marie Dedecker en Filip Dewinter uit om in een rondetafelgesprek mekaar ‘af te maken’.
En die drie zogezegde toppolitiekers trapten erin: Humo gelukte wonderwel in hun opzet. Zij kregen daar drie politiekers bijeen die klaar stonden mekaar zoniet letterlijk dan toch figuurlijk te halsrechten.

Geen sprake van overleg, van samenwerking om voor Vlaanderen en de Vlaamse man/vrouw het beste te bereiken. Geen van hen die zijn verstand gebruikte om zinnige voorstellen te doen over een gezamenlijk optreden.
Verwijten over en weer. Geen sprake van de handen in mekaar te slaan. Wat een gemiste kans.

Zij toonden zich niet en zijn het niet: staatsmannen met blik op de toekomst.
De vraag wordt dan ook door menige militant gesteld: moeten wij zo hardnekkig vechten en strijden, ja zelfs hopen op Vlaamse onafhankelijkheid?

Vlaamse onafhankelijkheid alleen maar om met mekaar ruzie te maken?
Neen, bedankt zullen velen zeggen.
Walschap drukte het kernachtiger uit: salut en merci.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *