932 Even – 't Scheldt

932 Even

DE MUUR     De Muur viel 20 jaar geleden. Het IJzeren gordijn. De val ervan werd feestelijk gevierd aan beide zijden. Oost-Europa bond zich terug vast aan West-Europa. ‘De slaven van weleer werden nu vrije burgers’, werd gesteld.Het verhaal dat nadien volgt heeft toch ook heel wat minder mooie kantjes. Inbraken, overvallen en andere bandieterij stegen maandelijks zoals destijds het aandeel van ‘Lernout en Hauspie’.Als je alles anders zou parafraseren is men eerder geneigd te zeggen dat het IJzeren Gordijn meer weg had van een ‘veilige gevangenismuur’ die nu is afgebroken.Jacob Corneel***Iedere ketter heeft zijn letter***OPEN OF DICHT?     Wie herinnert zich nog de glorierijke dagen van een partij die onder leiding van een geniale politicus het woordje ‘OPEN’ toevoegde? Hij ging onmiddellijk volledig open staan voor alles wat niet mannelijk was. De top van de partij, geleid door een romeins triumviraat, had hierin de leiding. Vrouwen moesten ‘open’-staan, zitten, liggen… Nu er nood is aan nieuw bloed want ‘men is hen beu’. Daarom worden verkiezingen ingericht. Twee van de drie kandidaten willen het woordje Open uit de partijnaam. Het wierp weliswaar een juist maar daardoor verkeerd beeld over de erotische ingesteldheid van hun vrouwelijke leden. De strekking ‘Open wég’ wordt vertegenwoordigd door een deftige blauwe kandidate. In haar ogen heeft open niets te maken met de benenstand. Er is echter tegenwind. Een zekere Annick de Ridder, vaandeldraagster van de ‘Open’ strekking verzet zich. Niemand is daarover verwonderd. De Ridder is de ‘running mate’ van een ex-minister die niet uit Keulen komt maar toch een beetje dat accent heeft. Annick wilt het Open behouden. De anderen willen terug naar de essentie: ‘Politiek’.Wie het zal halen blijft een OPEN vraag…Jacob Corneel***Ontrouw wordt gaarne met ontrouw beloond***ZELDZAME ZIEKTE     Zaterdag 26 november is er in Schoten, Horstebaan 108, om 14 uur een voorlichtingsmiddag over zeldzame ziekten. Wie meer info daarover wil of om aanwezigheid te melden: www.ZeldzameZiekten.be tel. 03 646 75 14, de heer Willy Vermeersch.***Jonge schapen sterven zowel als oude***WELKE KOERS?     De vraag wordt gesteld welke koers het VB moet volgen. Eigenaardig dat die vraag gesteld wordt! Ze zijn groot geworden door een duidelijk standpunt hard te vertolken. Waarom dat veranderen? ‘Never change a winning team’, is een Engels spreekwoord dat het klaar zegt. Hoe meer water het VB in zijn wijn doet, hoe meer de idealen zullen verwateren. Hoe langer Bruno Valkeniers de dissidente stemmen in zijn partij duldt hoe moeilijker het zal worden de militanten in de partij te houden.Zachte heelmeesters maken stinkende wonden. Om maar eens een Vlaams spreekwoord te gebruiken!Adriaan van Gansen***Te veel omzien maakt onrust***MANEBLUSSERS

gennez     Met een belachelijk aandoende – ja zelfs kinderachtig overkomende actie op de Grote Markt van Mechelen werd het nieuwe logo van de stad Mechelen voorgesteld. Deze peperdure, volstrekt onnodige en onvoldoende gedragen campagne was voor Bartje Somers en Caroline Gennez de kers op de taart, dit nadat amper enkele jaren geleden een andere Slangencampagne ‘het van het’ zou gaan worden…U zit er misschien niet op te wachten, maar naar mijn bescheiden mening is aan deze publiciteitsstrategie met hoog Pizza-Kingsize-gehalte totaal geen uitgekiend city-marketing-onderzoek vooraf gegaan.
Te weinig Mechelaars werden ondervraagd, de oppositie – toch 45 % van politiek Mechelen – werd gewoon onwetend gehouden.Buiten Somers en Gennez had van de meerderheid niemand iets in de pap te brokken. Spijtig dat zo, totaal onnodig, in crisistijden met geld gegooid wordt.J Hendrickx, ***Zulk leven, zulke dood***ARROGANTE ATV     Het nieuws rond de schorsingen van de tennissers XavierMalisse en YaninaWickmayer werd ook door de rode poppenkastzender ATV herkauwd en herkauwd. Nochtans is geen van beide sporters van Antwerpen. Sven van den Abbeele deed tijdens een debat met ‘experten’, maar vooral in zijn gesprek met Vlaams minister van sport PhilippeMuyters, niet onder voor zijn arrogante collega KarlApers. Nu LindadeWin van het VRT-programma Villa Politica een internationale prijs heeft gewonnen voor haar dégoutante manier van interviewen, voelt iedereen zich geroepen haar na te volgen.
J.P.

 

 

crisis

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *