ePrivacy and GPDR Cookie Consent by Cookie Consent 930 Even – 't Scheldt

930 Even

KWAKZALVER STOPT

Eindelijk. Patrik van Krunkelsven, de geniale multicolore politicus, kondigt het einde van zijn politieke loopbaan aan. In illo tempore begon hij bij de VUSpirit waar hij ook een tijd voorzitter was. Daarna huppelde hij vrolijk naar . Maar zijn geniale geest vond slechts rust als hij voor de derde maal zijn kar keerde en de VLD binnenwandelde langs de grote poort. Daar viel hij onmiddellijk op door zijn eerste originele VLD-statement: ‘Eigenlijk hoor ik thuis bij Agalev’, zei hij toen. Hoe geestig en mooi politiek kan zijn.Het feit dat Jean-Jacques de Gucht de poten van zijn pluchen senaatszetel aan het doorzagen was met de hulp van papa Karel zal natuurlijk niet vreemd zijn aan de beslissing van Krinkeltje.
Zou er iemand hem missen?
Jacob Corneel
***
Alle ezels heten geen grauwtje
***
KLAAR WAKKER
Toen er moest gestemd worden bij Gekoro over het Lange Wapperproject stemde André Schlömer, afgevaardigde van Voka – die vóór was – tegen. Niet omdat hij sliep zoals wij naïef dachten in vorig nummer. Integen-deel, hij was klaar wakker. Deze immoman is de grote baas van EPMC-Colliers, de projectontwikkelaar die o.a. de London Tower aan de Londonstraat (Eilandje) op papier gezet heeft, cq ontwikkelt. De appartementen in dit gatlelijke gebouw (100 m hoog!) zouden natuurlijk misschien iets minder goed verkocht worden met de Lange Wapperbrug voor de neus. Verder hebben zij nog belangen elders op het Eilandje.Luwel de Gruwel van Voka heeft de verkeerde man naar die Gekoro gestuurd. En niet vergeten dat ‘eigen portemonnee eerst’, een slogan van de vastgoedjongens is. Zeer benieuwd hoe Luwel en André S. met elkaar vriendschappelijk praten.
AvG
***
Geld baart onrust
***
‘ZIE IK DE LICHTJES…’
Op de wijze van ‘Zie ik de lichtjes van de Schelde’:
Zien ek de lichtjes onder de Schel-de, dan gaat mijn hart wat sneller slaan, omdat ik vrees dat de fac-tuur van Electrabel flink naar om-hoog zal gaan.
Zien ek de lichtjes onder de Schel-de, is ‘t of ik in uw ooogen kijk
die zo heel veel liefs vertellen
dan voel ik mij als Suez zo rijk…

Katrien Praats
***
Alle wegen zijn geen kerkewegen
***
BOEKENBEURSBij een bezoek aan de boekenbeurskermis – weinig volk dit jaar, je kon er rustig rondwandelen op een zaterdagmiddag! – stelden wij vast dat le degout de Liekens aan een verkeerde stapel boeken zat te wachten op mensen die om een handtekening vroegen.
Op dezelfde stand lag het boek van UmbertoEco. Een boek over haar? ‘De geschiedenis van de lelijkheid‘.
***
Oude lichtekooien zitten onder de preekstoel
***
NIEUWE BOEKENPRIJS

Op de Boekenbeurs zal een nieuwe prijs uitgereikt worden: ‘Opdringerigheid‘.
Zelden werd zo’n eensgezindheid bij een stemming bereikt: eenparigheid! Niemand kan zich meer en lastiger opdringen als het zichzelf tot een olifant opblazende ventje Tom Naegels.
***
De dwaasheid heeft arendsvleugelen, maar uilsogen.
***
KOUDE FRITTENEen Limburgs reclame-agentschap ontwierp een actie voor het verwijderen van frituurvet. Niet minder dan 80 % van de huishoudens in dit land heeft een ‘friteuse’. Om de elf dagen wordt die gebezigd. De gebruikte olie moet naar het recyclagepark gebracht worden. Dat gebeurt te weinig.
In de persmap van Valorfrit nuttige wenken. Die aanbevelingen moeten ze zeker aan Guy Lauwers, de rode mestpachtschepen van de stad Antwerpen, overhandigen. Die liet twee grieten in een kleine friteuse frietjes bakken maar die bakten het te bruin: zij vulden de friteuse stampvol en wisten niet goed hoe de frietjes in een kom te scheppen. Daardoor te koud. En om de frietjes te nemen werd een potje tandenstokers ter beschikking gesteld.
Een stuntelig gedoe, de reclamefirma onwaardig. Misschien zijn de twee jonge vrouwen handiger in het maken van couscous?Wie zijn frituurvet naar het recyclagepark brengt, krijgt een tombolabiljet maar ook een kortingsbon voor de aankoop van frituurolie. Zo hopen de initiatiefnemers dat er minder frituurolie in de riool wordt gekieperd.
***
De krib komt niet bij het paard
***
KONING ONBENUL

Doe mee aan de verkiezing van Koning(in) Onbenul 2009. Stuur ons uw kandidaat en zeg in een paar woorden waarom u uw kandidaat/kandidate het meest geschikt acht om met die eretitel een gans jaar te pronken.
Op onze erelijst prijken een ganse reeks Onbenullen die de eretitel reeds verdienden. Zij komen niet meer in aan-merking. Stuur ons de wel-overwogen, goeddoordachte naam waarvan u denkt: die verdient de titel!
[email protected]
***

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *