929 Even – 't Scheldt

929 Even

SINT-HUBERTUSFEEST

De Jachthoornkring Ja-germeesters van Sint-Hubertus Brasschaat richten op zaterdag 7 en zondag 8 november hun 55ste Sint-Hubertusfeest in. Op zaterdag receptie om 19 uur, gevolgd door een jachtdiner in het Kasteel van Brasschaat. Na het banket is men welkom in de brasserie.
Op zondag om 10u30 ontvangst in de St.-Antoniuskerk en om 11 uur plechtige St-Hubertusmis. Om 12 uur dierenwijding in het park en optreden van jachthoorngroepen. Daarna verkoop per opbod van het geofferde wild. De opbrengst gaat naar een goed doel. Om 13 uur kleiduifschieten.
Nog meer inlichtingen? Tel. 0477 412 069.
***
Als de jager blaast is er wild op ‘t spoor
***

BRIEF UIT ZUID-AFRIKA

Oor die algemeen gaan dit goed met ons, maar die onnatuurlike, en onaanvaardbare lewe in die nuwe Suid-Afrika veroorsaak dat mens nooit rustig en op jou gemak kan voel nie. Die vrees vir misdaad (hetsy diefstal en inbrake, of geweldsmisdaad soos roof en moord) bly konstant in ‘n mens se agterkop teenwoordig.
Ek dink vele Suid-Afrikaners het al van vrees en van stres gesterf, want dit is tog nie normaal om gedurig onrustig te wees nie. Ons is net dankbaar dat dit finansieël nog goed met ons gaan.
Van die 3,5-miljoen Afrikaners in Suid-Afrika, leef 850 000 reeds ‘onder die broodlyn’. Sowat 1,5-miljoen blankes is reeds werkloos, en elke maand word duisende meer van ons mense werkloos. Ryk mense kan hul geld gebruik om vir sekuriteit te betaal, maar die gewone mense is die sagte teikens van gewetenlose misdadigers’.

E.V. Kaapstad
***
De spaarpot komt het geld toe

PAPA-BOMPA

U kent het mopje zeker: Hij gescheiden en een kind, zij gescheiden en twee kinderen en samen hebben zij ook nog een paar kinderen. Dat leidt op een zondagmiddag tot de situatie dat een kind schreiend uit de tuin de huiskamer binnenstormt en uitroept: ‘Mama uw kinderen en papa’s kind zijn aan het vechten tegen jullie kin-deren…’

Wij vernemen dat een van de hoofdrolspelers in het Lange Wapperdebat aan de haal gegaan is met de vrouw van zijn zoon. Hij heeft vier kinderen en twee stiefkinderen. De enen zeggen papa tegen hem, de anderen bompa.
Je wordt er zowaar ademloos van…
***
Uit een broedsel komen kiekens van allerlei kleur
***

VIVE LE ROI

Op zaterdag 17 oktober wensten le prince Philippe et sa madame Mathille, ‘The Sound Of Music‘ in Antwerpen bij te wonen. Daarom werden alle aanwezigen gescreend. Het kwam erop neer dat wie ook maar ooit een goedendag had durven zeggen aan een Vlaams Blokker, ja zelfs aan een N-VA-er, de voorstelling niet mocht bijwonen.

Een bijzonder goede zaak. Stel u voor dat een rechtse aanwezige plots sympathie zou krijgen voor iemand van le chateau de Laeken...
Jacob Corneel
***
Die bang is zich te kwetsen, mag in de doornen niet lopen
***

TILBURG

In Tilburg stemde de gemeenteraad op verzoek van de lijst LST, geleid door lstHans Smolders, een motie waarin het vertrouwen werd opgezegd in de socialistische burgemeester Vreeman.
Die Vreeman was ooit zelfs voorzitter (!) van de Partij van de Arbeid. Hij heeft veel vergelijkingspunten met een andere burgemeester: die van Antwerpen, zoals bekend de grootste ploert in de Belgische politiek (Knack).
Achterbaks, liegen, dictatoriaal enz.
Beiden natuurlijk socialist en geldwolven.
***
De ganzen die eenmaal in ‘t koren geweest zijn, willen er altijd weer heen
***

VOKA VOOR OF TEGEN?

Voka sprak zich uit vóór het Lange Wapperproject. Vóór? Jawel, verkondigde de gruwel Luc Luwel, brutaal en onbeschoft op ATV.
Maar de gemeentelijke commissie ruimtelijke ordening (Gecoro) bracht een eensluidend negatief advies over de bouwvergunningsaanvraag.
Het commissielid van Voka stemde mee.
Sliep André Schlomer? Deze man is bevriend met gruwel Luc Luwel. Hij is directeur bij Colliers-EPMC en lid van de raad van bestuur van Voka. Het is een klassieke fils-à-papa die om toch iets te doen dan maar in vastgoed is begonnen.
Dat uitgerekend zo’n man zich ‘vergist‘ hangt een correct beeld op van het niveau van de leden van de Kamer van Sloophandel.
***
De ene ezel heet altijd de andere langoor
***

BLINDE EN LAFFE LANOYE

Tom Lanoye behoort volgens Wikipedia tot één van de meest bekroonde auteurs. Hij vertoeft veel in Zuid-Afrika in een schitterend gelegen en goed bewaakte villa. Over de misdaad daar zwijgt Lanoye als vermoord. Blind? Neen, laf.
Laf omdat hij niet protesteert tegen de misdaad en het anti-blank racisme dat er heerst. Hij komt in aanmerking voor de prijs van de lafheid.
Misschien kan Jos Geysels, baas van de Boekenbeurs, hem die alsnog toekennen?

mexi

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *