928 Even – 't Scheldt

928 Even

STEVIE WONDER

De fiscus eist 400 miljoen van Ethias. Dat is die ‘vereniging’ waar ene Steve uit Hasselt tot 2008 voorzitter van was. Hij nam ontslag en liet Ethias achter met een berg schulden. Een socialistische gewoonte. Ethias zal tot ver voorbij 2015 nodig hebben om te recupereren.
Misschien is het tijd dat het huis van Steve Stunt op-brandt, net zoals dat van Willy Sinter-Claes (ook uit Hasselt). Dan is men zeker dat alle documenten onvindbaar zijn… en blijven.
Jacob Corneel
***
Uit liefde voor de ridder kust de vrouw de schildknaap
***
DE AFRIKAANSE LEEUW

1. Hul kon hom tog nie tem nie, die Afrikaanse Leeu;
al sterf hy ook ‘n balling na onreg van ‘n eeu.
Al moes sy gryse hare met smart ten grawe daal.
Sy gees die leef nog hede, sy stof rus in Transvaal.
Die vryheidsgees sterf nimmer in d’Afrikaner ras.
Sy rys weer as die feniks, verheerlik uit haar as,
sy rys weer as die feniks verheerlik uit haar as.2. Die grootste ryk verbrokkel, geen trone blywe staan,
die sterkste leërs snewe, ons volk sal nie vergaan.
So lank hy vasberade, eendragtig en getrou,
soas sy grootste voorman, sy eie siel behou.
‘Bewaar’, roep hy, ‘U sede, U godsdiens en u taal,
en skep uit u verlede u toekomsideaal,
en skep uit u verlede u toekomsideaal’.G. Visser
***
Te laat doet geen baat
***
FILS A PAPAJean Sarkozy, 23 jarige zoon van de Franse president Nicolas Sarkozy, werd door zijn papa benoemd tot hoofd van het bureau dat het zakendistrict ‘La Défense‘ in Parijs beheert. Papa en kind Jean, die als enige kwalificatie een diploma van het 1ste jaar Rechten heeft, liggen hiervoor zwaar onder vuur.
Toen men Karel de Gucht vroeg wat hij vond van de verrassende gelijkenis met zijn 25 jarige zoon als senator, antwoordde deze dat er geen parallel is omdat zijn zoon Jean-Jacques écht geniaal is. ‘Mijn zoon beschikt zelfs over iets wat geen enkele senator zou mogen missen: een diploma in de Agogiek’.(sic)
Jacob Corneel
***
De ene stamelaar verstaat de andere wel
***
SUPERTRANSFER

Gelezen op de webstek van De Frut van de Koekestad: Lacht u gerust. Maar 500 Belgische kruimelmoordenaars naar een buitenlandse gevangenis, tegen 1 supervedette van Guantanamo naar ons land… Iedere politicus die in dat milieu zit zal het u graag bevestigen: dit is een toptransfer’.
***
Gestolen beten smaken best
***
BAIE DANKIE

Hoi, Bert. Ek wil net baie dankie sé vir die e-posse met al die interessante nuusbrokkies. Dit word eg waardeer, hoor. Groete en mooi bly.
Anne Wessels, Zuid-Afrika.

***
Die zaak is in dichte vaten
***
ATV OP ZIJN BEST

Als je onbeschofteriken uitnodigt voor een debat, dan heb je een meester-onbeschofterik nodig om dat debat te leiden. Karl Apers is de meest geschikte ATV-er. Hij zorgde ervoor dat geen enkele kijker het debat nog kon volgen.
Orbaen van Bam, de snotneus naast hem en Luc Luwel (tekening) van de LUWELSloophandelskamer, waren stuk voor stuk prachtvoorbeelden van individuen zonder opvoeding. Geen respect voor de tegenstrever, de andere debaters voortdurend bars onderbrekend en die niet aan het woord laten. De dik betaalde voorstanders van Bam misten de kans om het publiek de voordelen van het Lange Wapper-project kenbaar te maken.
***
Iets door vele gaten gieten
***
LESBISCHE DEGOÛT?Louis de Lentdecker zaliger betitelde in ons blad de genaamde Goedele Liekens heel treffend als ‘Le dégoût de Liekens‘.
Naast ettelijke mislukte tv-programma’s slaagde ze er ook niet in haar huwelijken te doen lukken. Ze verkondigde zopas: ‘ik word lesbisch’. Als dat dan ook maar geen mislukking wordt.
LIEKSNOns verwondert het dat de holebi-beweging hier niet op reageert of tenminste protesteert. Jarenlang heeft men de goegemeente proberen wijs te maken dat het ‘anders-zijn’ iets aangeboren is. Men mocht zelfs niet zeggen een aangeboren afwijking.
Nu blijkt het volgens onze ‘Le dégoût de Liekens helemaal geen geboorte-‘vlek‘. Maar een vrije, al dan niet economische keuze te zijn.
Verhelderend is het wel indien de holebi-beweging daar niet op reageert.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *