928 Bril – 't Scheldt

928 Bril

Wie kent L. Ron Hubbard? Je moet niet blozen als die naam u niets zegt. Het is een sciencefiction schrijver, alsook de stichter van de ‘Church of Scientology’. Een sekte die in meerdere landen voor het gerecht wordt gedaagd. In Lyon werd de voormalige Franse leider van Scientology, J.J. Mazier, en veertien andere leden op 22 november schuldig bevonden aan doodslag en fraude.

Wat heb ik nu met dit alles te maken?

Wel in 1968 vond diezelfde Hubbard de ‘Hubbard Electrometer’ uit. Het was een toestel dat de pijn kon meten van een tomaat als die werd doorgesneden. Ik trachtte mijn lach in te houden, maar begon toch bulderend te genieten van zulke mop.
Mitje, mijn allerliefste eega, verschoot van mijn lawaaierige reactie en kwam even informeren naar de oorzaak ervan. En toen is de miserie begonnen. Zij gelooft die onnozelaar uit Amerika en is heilig overtuigd dat planten alle pijnen voelen. En wat is nu het directe gevolg hiervan? Mijn Mitje weigert voortaan tomaten door te snijden, patatten te schillen, peekes te raspen, ajuinen… enz.
En wie kan dit nu doen? Juist, ik. Vanaf nu kan ik elke wreedheid die het mensdom aan planten kan aandoen zelf uitvoeren en niet in de keuken, neen, buiten in de schuur, ver van het woonhuis, zodat mijn liefste de pijnkreten van onze groenten niet kan horen.

Maar mijn wraak zal zoet zijn.
Morgen ga ik de ganse boomgaard leeg kappen en de haag wegknippen. Volgende week volgt dan ons korenveld. Dat ga ik maaien, stengel per stengel, met een kleine scherpe schaar, vlijmscherp.
En er zal bloed vloeien in haar keuken, want ik heb haar gezegd dat ik vanaf nu enkel peekes-stoemp wil eten… zonder brokken, goed plat geplet.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *