927 Even – 't Scheldt

927 Even

STRAATHONDEN

Een Zwitsers bankier: ‘De euro en de dollar zijn twee straathonden die naar me-kaar kijken om te weten wie de meeste vlooien heeft’.
Dat is nog geestig maar meer beangstigend is deze: ‘De eu-ro, de dollar en de yen zullen samensmelten tot één munt’.
***
Alle waar is naar haar geld
***
ORIGINELE KANDIDATUUR
Voor Koning Onbenul 2009 kregen wij o.m. volgende kandidaatstelling: François de Keersmaecker, alias Baas Ganzendonk.
Deze altijd (glim)-lachende lapzwans werkte als voorzitter van de Koninklijke Belgische Voetbalbond de problemen van de Rode Duivels en hun entourage grotendeels zelf in de hand. Zijn attitude van ‘wir haben es nicht gewüsst’ kenmerkt de manier waarop de grootste Belgische sportbond wordt geleid: amateuristisch, zonder daadkracht en op een wijze die doet denken aan de Muppet Show.
Jef Penalty
***
Eerste gewin is kattengespin
***
SLIMME PHILIP MORRIS
Tabaksgigant Philip Morris heeft met plezier een reclame-boete betaald van € 170 000. Een bedrag vastgelegd als minnelijke schikking. Hoe minnelijk die schikking was begrijpt men beter als weet dat Morris voor dat bedrag minuten ‘prime time‘ in het nieuws kreeg. Minuten in elke nieuwsuitzending van 8 oktober, verlengd in een steeds herhalende nieuwslus de ganse nacht. Hoeveel zou dat kosten als men reclametijd bij de VRT moet kopen voor dezelfde tijd, om van de gratis krantenreclame nog niet te spreken.
Jacob Corneel
***
Van spelen komt kwelen
***
WATER
Ludo van Campenhout beviel weer eens van een stompzinnig idee.
Hij stelde voor om een nieuw voetbalstadion te bouwen, gedeeltelijk in de Schelde. Dit plan was zo absurd dat het onmiddellijk… in het water viel…
***
Kwikzilver is zo zwaar als goud

***
SOMERS WEL EN LUYCKX?
Bart Somers werd geliquideerd als voorzitter-topman van OpenVLD. Eigenaardig dat de ontwerper, de mede-auteur van het plan rond de ‘overgang/omkoop’ van LDD-er Vijnck naar OpenVLD, advocaat Kris Luyckx, ongestoord mag verder doen.

OpenVLD in Antwerpen blijkt thans te bestaan uit een verzameling onbekwame en onbetrouwbare individuen die slechts één doel hebben: zichzelf verrijken.
Als het juist is dat de ‘drie‘ van Brussel de partij in handen hebben kunnen die dan geen maatregelen nemen om schoon schip te maken?
Adriaan van Gansen
***
Nood breekt ijzer
***
BEKWAME LIBERALEN?

Zijn er nog liberalen in Antwerpen? Christian Leysen, ex-gemeenteraadslid – ‘Ik wil niet met Patrick Janssens als burgemeester in het stadhuis zetelen’ – nam ontslag toen de ploert (Knack) burgemeester werd.
Hij hield woord. Leysen stelde op KanaalZ de ontbinding van BAM voor, de organisatie die de Lange Wapper zou bouwen. Jaren terug schreef Christian Leysen een boek met interessante voorstellen over de toekomst van de stad. Maar een voorstel dat niet van de ploert (Knack) zelf afkomstig is maakt enige kans in Antwerpen.
Leysen heeft gelijk: BAM heeft zijn ongeschiktheid bewezen.
***
Staal wordt in het vuur gehard
***
TER ZEE EN IN DE LUCHT
Op de Malediven neemt de regering volop duiklessen. De Malediven liggen slechts twee meter boven het zeeniveau en dreigen in zee te verzinken als de aarde verder opwarmt. Dat deelt Belga, het nieuwsagentschap, mede.

Hier gaat de voltallige regering binnenkort ook les-sen volgen. Vlieglessen dan. Want als het politiek niveau verder blijft dalen zal België gewoon oplossen in lucht.
Jacob Corneel
***
‘t Is niet al goud wat blinkt
***
UIT HEELAL: RODE NEUS
Guy Laliberté, de oprichter van het Canadese Cirque du Soleil, deed vanuit het ISS in de ruimte een oproep om ervoor te zorgen dat iedereen op aarde zou kunnen beschikken over drinkbaar water. Hij betaalde 35 miljoen euro voor zijn ruimtetrip.
Voor dat geld kunnen miljarden mensen op aarde zich zat zuipen aan drinkbaar water terwijl die onnozelaar zijn rode neus opzet in de ruimte.

Voor mijn part mogen ze hem verder door schieten… naar de maan… voor altijd.
Jacob Corneel
***
Zelden een jaarmarkt zonder dief
***
IK ZIE U GRAAG
Caroline Gennez
, sp.a voorzitster, denkt niet aan opstappen na de gelekte email die de partijtop in diskrediet brengt. Zij sprak journalisten vertederend toe: ‘Ik lig blijkbaar onder vuur, ja. Ik vind dat niet eens vreemd als ik zie wat ik allemaal wil veranderen (sic). Dat roept weerstand op… ook tegen mijn persoon… ik wil voortwerken. Ik ben geen tegenmens, ik zie de mensen echt graag’.

Dit alles werd bevestigd door haar partijgenoot Frank Vandenbroucke die haar verliefdheid elke dag voelde, voelt en nog zal voelen
Jacob Corneel
***
Liefde kent vlek noch gebrek

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *