926 JC – 't Scheldt

926 JC

Rudy de Leeuw van het ABVV bleef niet achter na die originele uitspraak en ging de ‘rijke‘ banken te lijf.

Zij moeten geld ophoesten om de crisis te lijf te gaan, zei hij.

Luc en Rudi besturen organisaties die niet worden gecontroleerd en die in ‘illo tempore’ zelfs geld in het buitenland belegden.

De vakbonden, die geen rechtspersoonlijkheid hebben, krijgen 184 miljoen euro voor het uitbetalen van de werkloosheidsuitkeringen, maar dat zou even goed door een overheidsdienst kunnen gebeuren. Ook de ziekenfondsen ontvangen 1 miljard euro om een administratie te verrichten die in het digitale tijdperk overbodig is geworden en die gemakkelijk vervangen kan worden door betaling via de elektronische SIS-kaart. Wie even aangepaste lectuur wilt verorberen lees de artikelen 180 t/m 182 van het Wetboek Inkomstenbelastingen betalen.
Daar lees je:
Vakbonden en ziekenfondsen betalen geen belastingen op de winsten die ze realiseren of halen uit beleggingen. Artikel 105 van dat wetboek stelt hen zelfs vrij van de roerende voorheffing op de winsten die ze uit beleggingen halen’.

Kan het nog ziekelijker? Dit is eigenlijk wettelijk gemachtigde fiscale fraude.
Luc en Rudi, twee ‘capi dei capi’ (bazen over bazen), staan aan het hoofd van 2 machines die werken zoals een goed geoliede multinational:
Alleen de baas telt. Niet de werkers‘.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *