926 Ephi – 't Scheldt

926 Ephi

 

Toch heeft Abdoulmouthalib Bouzerda – kapitein, kok en matroos op het spookschip AEL (Arabisch-Europese Liga) – zijn martelaarstatus op de valreep binnengehaald. ael
Gisteren maakte het Openbaar Ministerie in Utrecht bekend dat het AEL-voorzitter Abdou en zijn Medusa-vlot gaat vervolgen. Op de site van deze club heeft Abdou een tekening van Abdou (terug)geplaatst die volgens justitie discriminerend is voor joden. Op de AEL-zolderkamer hebben anderhalve man en een paardenkop een gat in de lucht gesprongen: gered uit de anonimiteit!
U moet zich voorstellen: de AEL is al jaren een leeg omhulsel dat alleen door een paar optredens van Abdou bij de islamitische omroep NMO kunstmatig werd beademd. Abdou is de laatste opvolger van AEL-stichter Dyab Abou Jahjah. Deze Libanese avonturier kwam enkele jaren geleden via België in de Nederlandse tv-studio’s terecht.
Ja, goed gebekt was Dyab zeker en menig verliefd hoofddoekje lag prompt aan zijn voeten te kronkelen. Even leekt het alsof hij een echte arabo-nationalistische beweging van de grond zou krijgen.
Helaas werd AEL-Nederland pijlsnel door een bataljon soepjurken met baard geïnfiltreerd (volgens Abou Jahjah zelf bestond de AEL op een gegeven moment voor 60 procent uit salafisten). Er volgde een hele reeks hilarische worstelpartijen tussen realo‘s en reli‘s waarbij men elkaar met knokploegen dreigde. De zalen liepen leeg en avonturier Jahjah vloog terug naar Libanon. jahjNaar eigen zeggen om zijn kalasjnikov op te graven en Hezbollah een handje te helpen (een sterk verhaal dat met een korreltje woestijnzand genuttigd dient te worden). De AEL is nu volledig mislukt en bestaat alleen nog op papier.

Totdat Abdou zich herinnerde dat hij in 2006 met een zwarte viltstift een paar vlekken had neergekrabbeld. Hij noemde de vlekken toen spotprenten die een antwoord op de Deense cartoons over Mo de profeet moesten voorstellen. Anne Frank met Hitler in bed en twee joden met grote neus die in Auschwitz dode lichamen inspecteren, zich afvragend of dit echte joden zijn (die laatste prent heeft het OM in beweging gebracht). Ja, onsmakelijk tot op het bot en zeker zeer pijnlijk voor slachtoffers en nabestaanden. Maar ook interessant, want veelzeggend over de hersenpannen vol spinnenwebben van Bouzerda, Jahjah en co.

Als in het christelijke Denemarken spotprenten over Mohammed worden gemaakt moeten bij hen joden het ontgelden. En bij voorkeur door hun immense en onbeschrijfelijke leed te bespotten. Maar moet dan het OM een podium in elkaar timmeren voor de laatste Mohikanen van de Antisemitisch-Europese Liga? Denk het niet.

De Holocaust is wetenschappelijk ruimschoots bestudeerd en gedocumenteerd. Getuigenissen, namen en aantallen vormen de strakke contouren van deze ongekende genocide. Hebben we echt zin om de komende tijd Abdou Bouzerda bij elke talkshow te zien opdraven, zodat hij, net als bij Knevel en Van den Brink onlangs, de hand van een joodse opponent kan weigeren te drukken?
Laat Abdou naar zijn zolderkamer terugklauteren. In naam van de vrijheid van domme meningsuiting en analfabetisme.
***

Onze dank aan Sylvain Ephimenco en de krant Trouw voor hun toelating tot overname van deze column.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *