926 Bril – 't Scheldt

926 Bril

In Cancun, Mexico, is een 20-jarige Amerikaanse toerist verschillende malen gebeten door een krokodil toen hij ‘s ochtends vroeg een plasje deed in een lagune.

Dat krantenbericht maakte me gelukkig.
Als er iets is wat ik niet kan verdragen, behalve natuurlijk mijn hoofdredacteur, dan zijn het wildplassers. Ik hoop dat die krokodil hem daar heeft gebeten waarmee hij ‘zondigde’.

Net zoals dat op mijn hoeve gebeurde… enkele jaren terug. Ik had toen een oude prachtige stier Bollocks genaamd, een passende Engelse naam omdat ik hem uit Ierland had laten overkomen. Bollocks kon geen wildplassers uitstaan, zeker niet op ‘zijn weide’. Hij had al een paar maal een weideplasser te pakken gehad maar steeds zonder erge gevolgen.
Bollocks had een schitterend geheugen en owee als een wildplasser in herhaling viel. Dan was voor hem de jacht volledig open.
Enkele jaren geleden op een mooie zomerdag in juli was het zover. Een herhaler werd zonder pardon door Bollocks nagejaagd tot hij hem te pakken had. Met een krachtige goed gemikte achterpoot knikkerde hij de ‘overtreder’ op de eerste rij bij de ‘Weense zangknaapjes’. Zijn stem was inderdaad 10 octaven hoger geklommen en zijn mannelijkheid herleid tot een futloos drumstel.
Het was alsof Bollocks met die ene kick weerwraak wou nemen voor al de pijn die zijn collega’s in Spanje lijden. Daar worden immers de cojones van stieren als een delicatesse opgediend. Aan zijn twinkelende ogen zag je dat Bollocks genoot van zijn wraak. Terecht.

Ik durf er niet aan denken moesten ze mijn edele delen als hoofdgerecht serveren. Hoewel, als ik een vergelijking maak met Bollocks kom ik niet in aanmerking.
Ook niet als dessert.
Boer Bavo
***

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *