925 Even – 't Scheldt

925 Even

RAAK SCHIETEN

In de Britse krant ‘The Guardian‘ las ik onlangs dat Zuid-Afrika eraan denkt in de aanloop naar het wereldkampioenschap voetbal in 2010 een nul-tolerantiebeleid in te voeren. Daardoor wordt het agenten makkelijker gemaakt vluchtende verdachten dood te schieten. Bheki Cele, de nieuwe nationale politiecommissaris, is voorstander van die nul- of zerotolerantie.
Misschien is dit wel een goed idee voor de politie van Molenbeek en andere Brusselse ‘allochtone paradijzen’.

Zo zou het Brussel terug een ‘veiligheidsgevoel’ kunnen geven. Een gevoel dat door jaren wanbeleid van 19 omhooggevallen baron-burgemeesters verdwenen is.
Jacob Corneel
***
Voor gedaan en na gedacht heeft menigeen in ‘t leed gebracht
***
CIPIERS
De opleidingsschool voor cipiers bevindt zich in Brugge. Nieuwe kandidaat-cipiers moeten daar een twee maand lange opleiding volgen.
De cipiers die vanuit de Antwerpse Begijnenstraat naar Brugge worden gestuurd voor het volgen van de opleiding moeten een verklaring onder-tekenen.
Het document is heel belangrijk. De kandidaten moeten verklaren dat zij zich goed zullen gedragen.

Een vorige lichting kandidaat-cipiers heeft het daar in Brugge zeer bont gemaakt: zo bont dat er zelfs vernielingen werden aangebracht.
De vernielingen, aangebracht door de cipiers, waren erger dan de vernielingen die bij een ‘opstand van de gevangenen‘ veroorzaakt werden. Zo erg zelfs dat men zich afvraagt of het niet beter zou zijn deze laatsten als cipiers een opleiding te geven.
***
Men weet niet hoe een dubbeltje rollen kan
***
NAHIMA LANJRI
Nahima (CD&V) is goed geïntegreerd: ze kent de (financiële) knepen van het vak. Om voor haar moeder te zorgen neemt zij een half jaar palliatief verlof. Dat is mooi en voorbeeldstrekkend. Ze neemt geen verlof als parlementair. Of zij nu in verlof is of niet, men merkt dat toch niet. Maar de reden is van financiële aard.
Dat had u al gesnapt…
***
Eens dief altijd mulder
***
GEEN SANTÉ-BOYCOT
Antwerpse Haven boycot Zeeuwse ondernemersdag titelde Metro (22/9). ‘We willen een signaal geven’, verklaarde Kurt Tuerlinckx die Gazet van Antwerpen vaarwel zei voor een job in het Havenbedrijf.

Wel zal Marc van Peel aanwezig zijn: er is gratis drank.
***
Daar verdrinken er meer in een wijnglas dan in de zee
***
STAF NEEL
Niemand wist dat hij nog een in leven zijnde verkozene was voor het VB, tot hij een bericht verspreidde om het ontslag te eisen van partijgenote Roosje Morel. Hij deed het net op tijd want binnen enkele weken is hij op pensioen. Toch fijn die wetenschap dat hij nog in leven en in goede gezondheid is.
***
Als de zon is in ‘t west zijn de luiaards op hun best
***
VERHUIS
Als de verkoop/oplage van een blad daalt wordt in vele gevallen een verhuis overwogen. Dat is ook het geval met Het Nieuwsblad dat al jaren elke maand lezers verliest.
Het redactiesecretariaat verhuist terug naar Brussel. Misschien dat ze binnen enkele jaren nog eens een redactiebureau in Antwerpen openen. Om het na een paar jaar terug te sluiten…
***
Verandering van werk is rust in de lenden
***
COMEBACK HENIN UIT JALOEZIE?
Het kon niet uitblijven. Na Kim Clijsters maakt ook Justine Henin haar come-back in het internationaal vrouwentennis. Zorgde de terugkeer van Clijsters en haar zege op de US Open in Vlaanderen voor heel wat euforie, dan reageert Wallonië meer terughoudend wat Henin betreft.
Uit internetpeilingen van Franstalige kranten blijkt dat een groot deel van de stemmers haar comeback overdreven noemen en meer dan de helft luisteraars van een Waalse radiozender meent zelf dat Justine terugkeert uit jaloezie jegens haar rivale Kim.
J.P.
***
Hardlopers zijn doodlopers
***
LIBELLE-LEUGENS
De Libelle-abonnee las met verbazing dat tv-spook Marcel Vanthilt verklaarde ‘er is geen criminaliteit in Antwerpen’.
Eindelijk weten we waarom die man welkom is op VRT.
Aan de andere kant leest men bij Libelle geen brieven van lezers die protesteren. ‘Niet ontvangen‘, zegt men daar.
Een abonnee zegde daarom het abonnement op.
***
Al te scherp maakt schaarden
***
B(R)OERKES CLOUSEAU
De broertjes Clouseau mochten vroeger mee met hun ouders naar het Sport-paleis voor het bijwonen van het Zangfeest. Hun recent liedje ‘België‘ oogstte een storm van protest.
Daar gaat ze… hun aureool.
***
Klinkende munt spreekt overal klare taal
***

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *