924 Raci – 't Scheldt

924 Raci

Door de ganse Westerse wereld geroemd als stichter van het nieuwe ‘Aards paradijs’ …

En wat vernemen we nu? De 31-jarige Brandon Huntley uit Kaapstad verbleef sinds 2006 illegaal in Canada en heeft daar nu asiel aangevraagd. Hij beweert in Zuid-Afrika zeven keer te zijn aangevallen door zwarte landgenoten en daarom niet terug te durven.

Volgens de Canadese immigratie- en vluchtelingendienst IRB (Immigration en Refugee Board) heeft Huntley aannemelijk gemaakt dat hij in Zuid-Afrika ‘slachtoffer was wegens zijn huidskleur, meer dan van criminaliteit’.

Huntley zegt dat hij bij de gewelddadige berovingen werd uitgemaakt voor ‘witte hond’ en ‘kolonist’.

De Canadese immigratiedienst oordeelde dat ‘de Zuid-Afrikaanse overheid en politie niet in staat of niet bereid zijn om blanke Zuid-Afrikanen te beschermen voor vervolging door zwarte Zuid-Afrikanen’.

Willie Spies van het AfriForum en de conservatieve partij Vrijheidsfront plusPlus bezweert de Zuid-Afrikaanse overheid het Canadese oordeel alsook de andere klachten van minderheidsgroepen in Zuid-Afrika serieus te nemen. Hij vindt dat de blanke Zuid-Afrikanen sinds het einde van de apartheid in 1994 gediscrimineerd worden.
Dit gebeuren heeft voor wrijving gezorgd tussen Canada en Zuid-Afrika. Het ANC noemt in een reactie Canada een ‘racistisch land’.

Onze krant ‘t Scheldt looft twee prijzen uit… Een vergrootglas voor diegene die hierover iets heeft kunnen lezen in onze ‘serieuze’ pers en een hoorapparaat met verrekijker als hij kan bewijzen dat dit onderwerp over Huntley ook in onze audio-visuele pers aan bod kwam.
Jacob Corneel
***

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *