924 Nieuwspoort – 't Scheldt

924 Nieuwspoort

Waarom uitgerekend ‘De Bezige Bij’ dit boek uitgeeft?’, werd er geopperd. Onze uitgeverij werd opgericht in de verzetsperiode. En juist daarom geven wij dit boek uit. De vrijheid van meningsuiting‘, luidde de inleiding van uitgever, Robbert Ammerlaan, hier op de foto naast Dries van Agt (78) bij de presentatie op 9 september in het perscentrum Nieuwspoort in Den Haag.

vanagtVeel pers daar bij de voorstelling maar uit Vlaanderen was alleen ‘t Scheldt aanwezig. De boekrecensie door Katelijne zal in een later nummer verschijnen.Hij doet scherpe uitspraken, deze oud-premier, uitspraken die hij niet deed toen zijn stem veel meer waarde had. Gans de tijd dat hij minister van Justitie en nadien minister-president was kende hij het ‘Palestijns‘ probleem niet. Hij bekent dat ootmoedig.
Van Agt legde in zijn toespraak vooral de nadruk op de houding van Israëlische beleidsmensen en de politiek van Israël tegenover de Palestijnen.Vooral op ex-premier Beghin kapte hij. Die zou, zei Van Agt, aan een journalist van de New York Times verklaard hebben: ‘Palestijnen zijn beesten op twee benen’.
beghin

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *