924 Hart – 't Scheldt

924 Hart

 


bergFrank van Bergen (foto) kan in 2010 geen tentoonstelling ‘Strips met een hart‘ inrichten: zaal ‘Schijnpoort‘ wordt omgebouwd en is niet meer beschikbaar.
Hoewel hij vijfmaal (5) de belofte kreeg van cultuurschepen Philip Heylen dat die zou helpen kwam daar niks van in huis. Maar Philip Heylen is dan ook een politieker. Bovendien in dienst van de grootste ploert in de Belgische politiek (Knack), de burgemeester van Antwerpen.Toen Frank de eerste tentoonstellingsbeurs inrichtte kon hij aan een ‘goed‘ werk een som geld overhandigen: 250 € voor Moeders voor moeders.
Gaandeweg wist hij meer munt te slaan en dit jaar schonk hij niet minder dan 18 000 € aan een goed werk: de stichting Ichthyosis.
Ichthyosis is een zeer zeldzame huidziekte, een diagnose evenwel die grote emoties oproept. Het woord Ichthyosis komt van het Griekse woord ‘ichthus‘ wat vis betekent. De huid schilfert en voelt aan als vissenschubben. Het is een niet-besmettelijke ziekte.Elk jaar werd een andere begunstigde uitgekozen waaraan Frank van Bergen en zijn ploeg medewerkers de steun gaven. Frank hoopt in 2011 terug over een zaal te kunnen beschikken voor zijn ‘Strips met een hart‘.Noch Kris Peeters, noch Cathy Berx, peter en meter van Strips met een hart dit jaar, waren aanwezig op de overhandiging van de cheque in Aquatopia op 15/9. Wel aanwezig was deputee Marc Wellens (CD&V). Hij beloofde een startpremie indien een nieuwe zaal zou gevonden worden voor een volgende stripbeurs.
Is zijn woord meer waard dan dat van zijn partijgenoot Philip Heylen?***

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *