924 Even – 't Scheldt

924 Even

DE ONGETEMDE FEEKS

Onkelinx, de goddelijke diva van de PS met uiterst scherpe klauwen en een blik die elke vrijgezel het gelukkige gevoel geeft niet gehuwd te zijn, wordt al in de loopgraven gestuurd om het bestuur van dit land in toom te houden. Eerst gaf ze Guy Vanhengel lik op stuk: ze verweet hem dat hij onverantwoord bezig is door in een interview de waarheid te zeggen. Guy had verklaard dat België eigenlijk failliet is en dat het al te laat is. ‘Het is vijf na twaalf’, zei hij.
Dan nam zij Rudy Thomaes, bestuurder van het VBO, onder vuur. ‘In plaats van elk jaar te herhalen hoe we de begroting van dit land in evenwicht kunnen krijgen, kan hij beter de banksector controleren om de ontsporingen te voorkomen die de huidige crisis hebben veroor-zaakt’.
Laurette droomt ervan België te besturen zoals de PS al decennia lang Wallonië bestuurt. Iedereen moet zwijgen tenzij men lid is van de PS, dan mag men zijn vingertjes in de honingpotjes soppen.
Zij zal ze wel komen aflikken. En met véél plezier.
Jacob Corneel
***
Eens dief altijd mulder
***
ABRUTI
Op de receptie van ‘Rencontre des Arts in het Consulat Général de France in Antwerpen verscheen de Antwerpse paljas-schepen Philip Heylen zonder das.
Eén der gasten fluisterde onze medewerker verwijzend naar de schepen in het oor ‘Est-ce la rencontre des abrutis?‘. Heel geestig wordt in ‘La Semaine (d’Anvers, de Gand et de Zoerle-Parwijs)’ in het fotoverslag vermeld: ‘l’échevin à la culture’.
***
Geen goed heer of hij was van tevoren knecht
***
LA SEMAINE
In La Semaine ook een heel interessante artikelenreeks over de geschiedenis van de industriële diamant door Eddy Vleeschdrager, een bekend diamantair. Die is ook in dit nummer aan het woord.
***
Van uilen komen uilen
***
NORDIN TALOUI
Is deze politieke paljas-imam een salafist – wat hij ontkent – of gewoon een zaktist – wat hij niet kan ontkennen? Hij solliciteerde bij de VLD, hij werd door de alleswetende rode kleurzender ATV aangekondigd als 5de kandidaat op de SP.a-lijst maar bij beide partijen werd zijn sollicitatie afgewezen. Zijn kortstondige aanwezig-heid daar bleek van die aard dat geen van beide partijen hem in hun rangen duldden.
Voor partijen die een Freya van den Bosch (SP.a) of een Ludo van Campenhout in hun gelederen hebben wil dat wat zeggen…
***
Zondagswerk duurt maar één dag
***
BRIEFJE UIT ZUID-AFRIKA
Dit lyk regtig na uitstekende tydskrif! Ek kan nie genoeg deur hom blaai nie! Ek wens u alle sukses voorentoe toe!’
Cornel Koen
***
Geld baart onrust
***
OBLADI OBLADA OBAMA
De Amerikaanse president Barack Obama heeft onlangs meerdere leden van de moslimgemeenschap ontvangen in het Witte Huis voor een iftar (= een maaltijd na zonsondergang tijdens de ramadan). Obama sprak lovend over de islam. Naar het schijnt stelde hij voor een gezamenlijke feestdag te kiezen. Hij vroeg hen of ze akkoord waren met de datum 11 september, of anders gezegd Nine Eleven.
Jacob Corneel
***
Honden moeten botten knagen
***
AANPASSEN
Geert Wilders stal de show bij de bespreking van de Troonrede in het parlement. Hij kwam met een vrolijk doch onuitvoerbaar voorstel: een belasting heffen op het dragen van een hoofddoek. Hij paste zijn woorden aan: hoofd werd kop en doek werd vodden: belasting op de kopvodden. Niet subtiel.
***
Die twist zaait, maait tweedracht
***
SPONG
Wie daarover op Nos-tv huichelend verontwaardigd deed was advocaat Spong. Hij verkiest ander, selecter gezelschap: hij is de verdediger van Saban Baran, de Turkse schurk die ‘per vergissing’ verlof kreeg maar niet naar de cel terugkeerde.
Saban Baran is ‘een gewelddadige crimineel’ (De Telegraaf).
Spong, bekend links advocaat, verkiest Baran boven Wilders.
Terwille van het geld?
Ieder zijn meug natuurlijk.

vraag

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *