924 Bril – 't Scheldt

924 Bril

Op een groot veehoudersalon in het Franse Rennes werd een nieuwe thermometer voorgesteld die de boer verwittigt als zijn koe gaat kalven. Dit toestel moet een week vóór de voorziene bevallingsdatum vaginaal bij de drachtige koe worden ingebracht. Via sensoren is de thermometer verbonden met het Gsm-toestel van de landbouwer.
Toen ik dit las begon mijn verstand op volle toeren te werken en sprong ik bijna door mijn plafond recht de hooizolder in. ‘Eureka‘, riep ik uit volle borst, ‘Ik heb het gevonden!’. Ergens lag er hier nog een oude thermometer uit ‘deezekes tijd’. Een thermometer die uitzet bij warmte en krimpt bij koude. Oud en versleten maar nog steeds werkzaam. Belle, de trots van al mijn koeien, is drachtig en moet binnenkort bevallen… maar wanneer?

En nu kreeg ik daar de oplossing voor dat probleem zomaar voorgeschoteld terwijl ik mijn krant las en het was zelfs geen kwaliteitskrant, want die lees ik nooit. Die staat toch altijd vol met leugens. Naarstig ging ik op zoek naar het oude instrument en ik vond het op zolder naast mijn vaders staanklok, die gestopt was om 10 na 10, het uur waarop hij stierf. Een mooie klok waaraan nog altijd zijn klak hing. Ik nam ook de ‘ziekebel’ mee, het belletje waarmee een bedlegerige zieke in huis de anderen verwittigde dat zij of hij iets nodig had. Met beide apparaten toog ik aan het werk. Via een vernuftig systeem verbond ik die thermometer met kabeltjes naar onze oude hoevetoren waar vroeger de ‘Angelusklok‘ hing. Op die plaats hing ik het ziekenbelletje.

Als Belle de laatste week ingaat, zal ik de thermometer vaginaal inbrengen en dank zij mijn systeem zal ik het belletje horen als zij gaat bevallen. Ik wed dat het werkt en als het zo is vraag ik een patent aan. Als het niet werkt buig ik het hoofd en bid ik het Angelus

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *