923 Even – 't Scheldt

923 Even

KNOEIBOEL

Hoezo, de verkoopcijfers van Gazet van Antwerpen onder de 100 000 exemplaren?
Niet CIM maar VDP-JFB maakt nu bekend dat voor Gazet van Antwerpen het getal 102 407 is. Vorig jaar 103 741, dit is 1 334 ex. minder.
Wij baseerden ons op inside-cijfers die nadien echter werden ‘aangepast‘.
Het Belang van Limburg dat ook al tot onder de 100 000 ex. daalde, blijft verder zakken: van 98 789 in 2008 naar 98 270 (- 519 ex.).
Het grootste verlies lijdt Het Nieuwsblad: van 267 891 in 2008 naar 263 330 dit jaar of een verlies van 4 561 ex.
CIM-cijfers worden door kenners niet meer geloofd. VDP-JFB lijkt dezelfde beoordeling te krijgen.
***
Twee blinden kunnen elkander niet geleiden
***
SD WORX
Aan de Brouwersvliet in Antwerpen is de firma SD Worx gevestigd. Opgericht naar het schijnt door het VEV. Dit bedrijf heeft echter lak aan Vlamingen. Abonnees die contact namen met SD kregen als antwoord:
‘Thank you for your e-mail. Please note that I’m out of the office. Your message isn’t automatically redirected! I will read your e-mail upon return on August 31 2009. For ur-gent matters you can contact my colleague Jeroen Van Dessel, +32 (0)3 220 21 61 or send an e-mail to [email protected] sdworx.com. Have a nice day Kind regards,
Ph. Van Nieuwenborgh
‘.
***
Er lopen meer gekken rond buiten dan binnen Meerenberg
***
PERTINENTE VRAAG
Geachte redactie,
kan u mij helpen? Ik heb een redelijk grote verzameling boeken over Napoleon. Ook hangt het portret van Bonaparte boven mijn boekenkast. Ben ik nu strafbaar of is het voldoende dat ik een verbergend doek over beiden drapeer?’
J. Van Gompel
***
Gelukkige zotten hebben geen wijsheid van doen
***
ARM ARMER
Arm… armer… Armenië. De nationale Belgische voetbalploeg ging sjotten in Ar-menië, tot meerdere eer (sic) en glorie (resic) van dit apenland. De kranten meldden dat er welgeteld 1 (één) supporter meeging en een dag later meldde zich een tweede.
Er werd ijverig gezocht naar nog twee supporters zodat er tijdens de wedstrijd ‘boomke wies’ kon gekaart worden. Het voetbalspel was zoals altijd toch ongenietbaar. Tegen voetbaldwerg Armenië, dat slechts 1 punt op 21 haalde in deze WK-campagne, verloor België met 2-1.
Q.E.D.
België is 54 plaatsen gezakt in de lijst van de Fifa, naar de 68ste plaats, 4 plaatsen na Bahrein. Nederland staat op de 3de plaats na Brazilië (1ste) en Spanje (2de).
Jacob Corneel
***
Een zot meent vast en blijft erbij, dat elkaan zot is zoals hij
***
FAILLIET
Een tijdje terug zei Guy Vanhengel (VLD) dat België zo goed als failliet is.
Nu komt Charles-Henri Delcour, de nieuwe legerchef, met dezelfde boodschap. ‘Het Belgisch leger staat aan de rand van het faillissement. Er gaat zoveel geld naar het personeel dat de training in gevaar komt en het quasi onmogelijk is om nog investeringen te doen’.
Faillissementsboodschappen vliegen ons om de oren.
Gelukkig zijn er nog politici zoals Happart die zich een parlementaire oprotpremie van ongeveer 500 000 euro toekennen. Niet slecht voor een vroegere Waalse fruitboer die zich in de Voerstreek kwam vestigen en alles overhoop jende en voor zichzelf een rijkelijk betaalde weg naar de corrupte PS-top uitstippelde.
Jacob Corneel
***
Zuivel op zuivel is het werk van de duivel
***
EX-MOSLIMS
Een ‘Vlaams Comité voor Ex-moslims’ riep op om naar een ‘onthullende‘ lezing te komen luisteren op vrijdag 11/9 in feestzaal Rubenshof te Antwerpen. vrijdag 11/9 in feestzaal Rubenshof te Antwerpen.
Een 15-tal aanwezigen met warempel een paar ex-moslims wisselden van gedachten over de verschillende soorten van moskees in Antwerpen.
***
Iedere schoenmaker veracht zijn eigen pekdraad
***
HANGENDE TUINEN
In Mechelen worden verschillende gebouwen slecht onderhouden, zowaar kleine boompjes groeien op de daken. De Mechelse advocaat Marcel Hendrickx, gemeenteraadslid N-VA, moest lang, heel lang aandringen opdat de diensten van de stad het cultureel patrimonium beter zouden verzorgen en het welig tierende onkruid verwijderen.
***
Te veel gestookt doet de pot overlopen
***
KOMEDIANT
De grootste ploert in de politiek, burgemeester Patrick Janssens (Knack) stemde in verband met Lange Wapperbrug in de gemeenteraad tegen maar hij verklaarde zich vóór. Hij speelde de komedie zo goed dat hij naast ploert ook als paljas kan optreden in de toneelschouwburg Bourla.
Een geslaagd optreden van de ploert-komediant!
***Hij solliciteerde daarmee voor een plaats in de Bourla als komediant.
Een geslaagd optreden!
***
Rome is op één dag niet gebouwd
***

GEMAK

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *