923 Doctr – 't Scheldt

923 Doctr

De strategie om, vanuit Vlaams standpunt, niets meer aan de Franstaligen te vragen en gewoon te wachten tot hun regeringen op droog zaad zitten, wordt tegenwoordig de Maddens-doctrine genoemd, naar een idee van de Leuvense politicoloog en Doorbraak-medewerker in een opiniestuk van 3 maart 2009 in De Standaard. Bart de Wever las het stuk en vond het een briljant idee.

Eigenlijk is dat wat overroepen want ondergetekende verdedigde die visie al in ‘t Scheldt van 19 september 2006 onder de titel ‘Het algemeen Vlaams belang‘. Daarin werd bijvoorbeeld nadrukkelijk gepleit om de splitsing van Brussel-Halle-Vilvoorde niet meer te vragen.
Maar laten we niet zeuren; professor Maddens verdient zijn plaatsje in de boekskes want hij heeft de Vlaamse regeringsvorming beïnvloed. Intussen is zijn theorie wel al een beetje uitgeput.
De Franstalige en federale regeringen hebben immers beslist om niets te doen en het land gewoon dieper in de schulden te laten gaan. Zij gaan dus niet meteen orde op zaken stellen en zeker niet komen bedelen bij de Vlamingen. Het is eigenlijk hallucinant hoe ze de belastingbetaler blijven oplichten. Maar wie anders verwacht had, was eigenlijk een beetje naïef.

Frans Crols reageert op dat gegeven door op de IJzerwake in Steenstrate te zeggen: laten we de hele failliete boel, Brussel incluis, dan maar afstoten! Crols is niet naïef en zijn reactie is pertinent.
Maar er is nog een andere piste. In het genoemde artikel van drie jaar geleden, dat we dan nu maar de Anthonissen-doctrine zullen noemen, zat, naast de wij-vragen-niets-meer-strategie, nog een tweede luik.
Dat luik bestond erin dat we Wallonië (en Brussel) gewoon gaandeweg zouden opkopen. Als we dan toch geld in onze naaste buren (moeten) steken, laten we dat geld dan tenminste stelselmatig omzetten in eigendomsrechten. Dat kan later nog van pas komen.

Vlaamse bedrijven en Vlaamse gezinnen zijn daar al een tijd mee bezig, vooral in gemeenten net over de taalgrens, maar ook in de Ardennen.

Wat houdt de Vlaamse regering van Kris Peeters en Philippe Muyters tegen om hetzelfde te doen ?
***

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *