922 Yzer – 't Scheldt

922 Yzer

Op een zonovergoten IJzerwake was het heet, gloeiend heet. Dat kwam niet enkel door een stralend warme zon maar ook door de ‘vurige’ toespraken.
De nieuwe voorzitter, Wim de Wit, is misschien niet zo eloquent, maar dat compenseert hij dan wel met enkele goed gemikte vlammende uitspraken.

Schijnheilige Totentrekker was onder andere een verrassend correcte vergelijking van het koninklijk heerschap dat zijn tweede jacht in Italië kocht met het geld dat hij van ons opeist.
In een goed onderbouwde toespraak beloofde Wim de Wit dat hij de harde IIzerwakelijn onverminderd zal voortzetten en hij riep alle Vlaamse partijen op samen hetzelfde te doen: werken voor een onafhankelijk Vlaanderen.
Nadien verdedigde Frans Crols in zijn toespraak een standpunt dat voor vele aanwezigen zéér verrassend overkwam. Frans Crols bezwoer Brussel te laten vallen bij eventuele onafhankelijkheidsonderhandelingen. Hier en daar hoorde men proteststemmen, verwoord in de wishfull thinking-kreet: Brussel Vlaams.

Deze toespraak zal zeker nog stof doen opwaaien, vooral ook omdat de spreker zei dat enkele leiders van een Vlaams-Nationalistische partij hem gezegd hadden in de toekomst dit standpunt te verdedigen.
Stof genoeg voor hevige discussies in de toekomst.
Een toekomst die voor de IJzerwake zelf er goed uitziet, gezien de duizenden aanwezigen die genoten hebben van een geslaagde manifestatie.
***

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *