ePrivacy and GPDR Cookie Consent by Cookie Consent 922 Even – 't Scheldt

922 Even

STINKSCHEPEN lauwers     Schepen Guy Lauwers (SP.a) doet zijn werk naar behoren: hij maakt van de Scheldestad Antwerpen één mestpacht. Deze ACOD-vakbondmilitant zet het beleid van zijn rode voorgangers verder. Antwerpen-Noord wordt geteisterd door een enorme muizenplaag.
Durven ze daar het woord ‘ratten’ niet meer in de mond nemen?
Kennen de allochtonen die er wonen het verschil niet tussen muis en rat?Maar waar blijven de oppositiepartijen met acties tegen dit wanbeleid van de ‘grootste ploert in de Belgische politiek’ (Knack)?***De hennen leggen gaarne waar ze een ei zien***HET ACV WAAKT     Het ACV vindt dat men best kan stoppen met de fiskale aftrek van pensioensparen. Misschien kan men inderdaad beter doen wat het ACV deed in ‘illo tempore’: toen hadden zij ook geld in Luxemburg geplaatst… als reserve.Ook de dienstencheques mogen niet meer fiscaal aftrekbaar zijn.
Dat is logisch voor het ACV, want werken en dienen zijn ze daar nooit genegen geweest.Jacob Corneel***Die de buik vol heeft, meent ook dat de anderen zat zijn***EXTRA TIME     Het Belgisch voetbal gooit ondanks de competitiehervorming nog altijd geen hoge ogen, dus riep de VRT een programma in het leven dat de kwaliteit op het voetbalveld evenaart. Extra Time, in een weinig vlotte duo-presentatie van de ‘goedemaatjes’Frank Raes en Filip Joos, laat echter doorschemeren dat voetbal in onze samenleving almaar belangrijker wordt, terwijl het uiteindelijk slechts om een wereldwijd beoefend spelletje gaat.
Positief tegenover vorig jaar is dat het programma enkel bevolkt wordt door voetbal-adepten en niet langer een beroep wordt gedaan op BV-figuren als vuilschrijverHermanBrusselmans, om meer kijkers te lokken.Jef Penalty***Wie voorwaarts wil, steekt het hoofd in de wind***GvA     Gazet van Antwerpen vraagt in een artikel aan zijn lezers of zij voor of tegen een hoofddoek op school zijn. Vermits de krant al onder de 100 000 exemplaren is gezakt zoeken zij nieuwe abonnees. Nog even geduld, de Gazet van Antwerpen wordt binnenkort omgevormd tot Gazet voor Arabieren.Jacob Corneel***Een steek met de tongis erger dan een steek met de lans***VALT BELGIË UITEEN?STANDB     Onlangs kwam een betonblok van 2,5 ton los van het Casino-Kursaal in Oostende. Nadien viel er in Brussel een betonplaat op een voorbij wandelende vrouw, die vermorzeld werd. In Lede viel een stuk gevel met dakgoot naar beneden en miste op een haar na een voorbijwandelende vrouw.
Valt België letterlijk uiteen?Het lijkt wel een puzzel waarvan de stukken niet ineenpassen. Maar dat wisten we al heel lang.
Al van 1830.
Het afbrokkelend standbeeld van de koning illustreert deze tendens.Jacob Corneel***Die het sop geproefd heeft weet hoe het smaakt***GEEN SECONDE TE VROEG     Wat wij maanden terug aankondigden en op ongeloof werd onthaald blijkt juist te zijn: Eric Defoort neemt ontslag als voorzitter van de VVB. De schade die hij heeft aangericht zal – als dat nog kan – door de opvolger moeten hersteld worden. Overal waar Defoort kwam en een bestuursfunctie had duurde het niet lang of er was ruzie. ***Iedere gek heeft zijn gebrek***DUIZEND EURO     Dat is het bedrag dat Tom Boonen door het parket van Turnhout als boete krijgt opgelegd voor zijn meest recente cocaïneperikelen van april dit jaar. Bij eerdere positieve testen kwam de huidige Belgische wielerkampioen er van af met een opschorting van straf. De Kempenaar moet zich bijgevolg ook nu weer niet verantwoorden voor de rechtbank en voor een sportman met zijn loon komen die duizend euro waarschijnlijk overeen met het geld dat hij tijdens zijn sortietjes in zijn achterzak heeft steken.Jef Velo***

PRENT HANSHAVRIENDIN

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *