921 JC – 't Scheldt

921 JC

Jean-Marie had een promotiecontract met de firma Duplodak die failliet ging en dus bleven betalingen uit. De schaarse verstandelijke gegevens bij de Pfaff‘s zijn niet evenredig over de ganse familie verdeeld en dus deed Carmen het boekhoudkundige denkwerk. Carmen had bijlessen gevolgd bij financieel experte Freya van den Bossche. Carmen daagde Duplodak voor het gerecht. Elke cent telt voor de familie die hun Brasschaatse Dallas-ranch te koop stelt om in een kleiner stulpje te gaan wonen.

Carmen vergat één detail: de betalingen van Duplodak gebeurden in het ‘zwart‘. Vermoedelijk is haar dat ontgaan omdat de meeste familiale betalingen dezelfde modus operandi hadden.
De fiscus is bij elke rechtszaak van de Pfaff’s aanwezig, kwestie van gratis bijlessen te volgen in ‘Waarom moeilijk, makkelijk kan ook’.

En zo zitten de Pfaff‘s nu in een donkere fiscale duisternis. En Carmen, het énige licht in die duisternis, zocht vertwijfeld hulp bij haar halve trouwboek. Jean-Marie, zoals altijd alert en kordaat, ging onmiddellijk over tot de actie. Hij verplaatste de naam Duplodak van zijn hemdskraag op de ‘tirette‘ van zijn fluitjesbroek.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *