921 JC – 't Scheldt

921 JC

Albert, onze wandelende postzegel, kocht zojuist een tweede jacht. Kostprijs 4,6 miljoen euro.
In 2007 had hij al een jacht gekocht voor 1,5 miljoen euro.
In zijn speech op 21 juli was één van zijn stokpaardjes het gebrek aan ethiek in de huidige maatschappij, ook het toenemend materialisme gaf hij een veeg uit de pan.

Luister naar mijn woorden maar kijk niet naar mijn daden’, blijkt eens te meer het levensmotto van de Sex-en-de-Coburgs te zijn. Al jaren ongesteld.

Als een gekroond personage dat elk jaar door ons betaald en onderhouden wordt, zomaar even méér dan 6 miljoen euro (= 240 miljoen oude Belgische franken) uitgeeft aan twee plezierboten, dan heb ik méér dan mijn twijfels over die ‘Saxen-Coburgs’.
Overigens, over nationaliteitsgevoel gesproken, zijn jachten koopt hij in Italië, vliegen doet hij vanaf nu met het Franse Avico dat met een Portugese vliegtuigmaatschappij werkt.

Hij voelt zich koning over ons. Maar zijn onderdanen kunnen wellicht binnenkort zelfs hun pensioentje niet meer ontvangen. Want zijn land is zo goed als bankroet.

Wij, Vlamingen, geven al jaarlijks miljarden aan het Waalse gedeelte van dit land. En miljoenen aan een Franstalig koningshof. Wij betalen héél véél geld voor een hoofdstad die van ons niet wilt weten.

Aan pensioensparen kom ik gewoon niet toe. Ik heb geen overschot.
Ik kan geen vakantie nemen om te gaan spelevaren, zelfs niet met goedkope boten in het zonnige Zuiden.
Neen… ik moet roeien met de riemen die ik heb… door de stormen van een zware crisistijd.

En wat het Portugees vliegen betreft… dat is bij mij beperkt tot het laten vliegen van een deugddoende ‘wind’… in de richting van Laken.
***

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *