921 JC – 't Scheldt

921 JC

RyanAir – Kan het nog goedkoper?
Ja.
RyanAir denkt eraan de vliegkosten te drukken door staanplaatsen te voorzien voor de passagiers. Ook wordt gedacht om te besparen op tussenlandingen. Voorbeeld: als zij naar Rome vliegen kunnen passagiers die naar Parijs willen ook mee reizen tegen een gunsttarief. Als men dan boven Parijs vliegt worden die reizigers gedropt met een parachute.

Het kan natuurlijk nog goedkoper… als men zijn eigen parachute meebrengt.
Als een ‘echte Ier’ denkt Michael O’Leary, de topman van RyanAir, eraan Britse reizigers te droppen zonder parachute.
*
Sabam is Taliban
Jean-Marie Dedecker is gekend voor zijn puntig scherpe uitspraken. Nu vergelijkt hij Sabam met de Taliban.
Hij zei het volgende: ‘Sabam, bij mijn weten nog altijd een privéorganisatie die de belangen van de artiesten zou moeten bejegenen, ontpopt zich meer en meer als de terreurpolitie van de muziek. Zoals een bende Taliban die elk zondig genot wil verbieden, zet Sabam zich in om het genieten van muziek, of het propageren van nieuwe songs of artiesten, tegen te gaan’.

Ik kan hem hier zeker geen ongelijk geven. Het parket verdenkt Sabam van vervalsing van jaarrekeningen, misbruik van het vertrouwen van zijn leden en het witwassen van verduisterde gelden.

Sabam
is een typisch Belgische organisatie, corrupt tot op het bot en enkel het eigen belang dienend. Artiesten en auteurs zijn voor hen een noodzakelijk kwaad. Zij verdienen al genoeg.
Sabam wordt nu ook gedagvaard en de snelheid van het gerecht kennende zullen alle auteursrechten vrijkomen, want het zal wel langer dan 70 jaar duren.
*
De Louise-Marie vaart op en neer…
Het Belgische fregat Louise-Marie heeft als bestemming de Golf van Aden om vrachtschepen te beschermen tegen piraten. Ze zijn zojuist vertrokken en worden daar binnen 3 jaar verwacht.
De bemanningsleden beschikken immers over te weinig roeispanen.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *