921 Even – 't Scheldt

921 Even

 

DUBBELNUMMER
U heeft het al gemerkt aan de dagklapper: dit is een dubbelnummer. Het volgende nr. 922, verschijnt op 15 september 2009. Zal verzonden worden op 9 september.
***
Die onkruid een jaar laat staan, kan zeven jaar uit wieden gaan
***
RAKE TYPERING
Beste abonnee’, zegt de Nederlandse journalist Luuk Koelman op zijn webstek, ‘Nederlanders in het buitenland, je kunt ze maar beter mijden. Zo kortaf, ongeïnteresseerd, ongemanierd, lomp, asociaal – ja ronduit onbeschoft – als een ober op een Amsterdams terras is, zo gedragen Nederlanders zich over de grens’.
Een rake typering?
***
Waar gij zelf niet komt, daar wordt u ‘t hoofd niet gewassen
***
MEER DAN DE HELFT
Ergens weggemoffeld in een klein artikeltje las ik in de krant dat de helft van onze gevangenen van vreemde komaf is.
Dat antwoordde de minister op vraag van mevrouw Sabien Lahaye-Battheu, kamerlid voor Open VLD. In die optelling worden de dubbele nationaliteitsbezitters, zoals bv. de gangster Sekkaki, niet meegeteld. Doet men dat wel dan stijgt het percentage tot duizelingwekkende hoogte. Autochtonen laten zich bij wijze van spreken de broek afdoen!

Uiteraard brengen de media dit bericht heel klein, in de rand. Eveneens is het onvindbaar bij de kranten op Internet.

De oplossing voor het plaatsgebrek in de gevangenissen is dus zéér eenvoudig. Stuur die helft naar hun moederland en er is plaats zat om autochtone verkeersovertreders en foutparkeerders vast te zetten die nu gevangenisstraf ontlopen als die minder dan drie jaar is.
Het veiligheidsgevoel zal dan binnen de kortste tijd met méér dan 100 % stijgen.
Jacob Corneel
***
Mensen die de minste tanden hebben kauwen het meest
***
AFDANKINGEN
Ze noem het herstructurering maar er zal worden afgedankt bij Concentra, uit-geefster van Het Belang van Limburg en Gazet van Antwerpen. Het is het logisch gevolg van het beleid door de hoofdredacteur. De barslechte en bovendien peperdure reclameadviezen konden het tij evenmin doen keren.
Als volgens de CIM-cijfers de Gazet van Antwerpen zakt onder het magische getal 100 000 – daar stonden zij al lang onder maar het werd angstvallig verzwegen – dan is er toch wat aan de hand. Steve Stevaert kondigde indertijd grote veranderingen aan bij GvA: er moest een rode koers worden gevolgd. Het resultaat mag er zijn… Als dank voor de ontslagen die er vielen werd eigenares, madame Baert, gebaronnest.
***
Hoe minder verstand hoe gelukkiger hand
***
BLOTE BARBARA
Barbara Steeman stond in haar nakie in en op Ché. Zij is een Lokerse OpenVLD-politica. Zij besloot eenvoudig datgene te doen wat bijna het vrouwelijk schoon – en dan nog – voor de top van de partij doet: uit de kleren gaan. In de VLD is nauw fysisch contact belangrijk.

VLD-hoofdman, redder van het vaderland, Verhofstadt
zal de naam veranderen in ‘Blote VLD‘.
Jacob Corneel
***
Een lui lijf en een warm bed zijn goede vrienden
***
EENTALIG TALENT
Geen probleem volgens Daerden. Voor het eerst kon de Vrije Universiteit Brussel (VUB) met hersenscans aantonen dat de hersenen van tweetalige kinderen veel minder inspanningen moeten leveren bij rekenopdrachten dan ééntalige kinderen. Dat verklaart dan ook de teloorgang van Wallonië.
Erger is het feit dat de ééntalige Michel Daerden als Federaal Minister onze pensioenen beheert.
Aucun problème’, zei hij, bevestigend dat hij elke dag na zijn ontbijt van 3 ijskastfrisse ‘Duvels‘ alle financiële inkomsten dubbel ziet.
Jacob Corneel
***
Het ei kan de kraai niet beliegen
***
TOERISTISCHE INFORMATIE
Een ganse pagina met reisadvertenties.
Wij zijn ervan overtuigd dat onze lezers zich bij het plannen van een korte of lange ‘trip‘ zeker zullen laten leiden door de toeristische reispagina op bladzijde 11. Onze dank aan cartoonist Harry voor zijn medewerking.
***
Met de hoed in de hand komt men door het ganse land
***

souv

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *