921 Bril – 't Scheldt

921 Bril

EVEN ‘UITWEIDEN’ OVER ‘GROEN’Sta me toe het even over mijn verschillende weiden te hebben. Meestal kuier ik ‘s avonds langs al mijn landerijen. Dan geniet ik tenvolle van al mijn dieren die op hun beurt nu genieten van een zalig warm zomeravondzonnetje. Ik heb als verste eigendom een grote weide vol met groen sappig gezond gras. Daar staan ook mijn dikste koeien heerlijk te knabbelen en nadien te herkauwen. Je kan zo zien dat ze meer dan tevreden zijn in hun pastorale weide.Nu viel me vandaag op dat ik Belle niet zag, wat normaal is want ik heb ze binnengestald omdat ze er wat ziekjes uitzag. Ze paste niet meer in het beeld van mijn beste weide. Het viel me des te meer op omdat mijn weide er plots véél groener uitzag. Wellicht is dat door het verdwijnen van de enorme omvang van Belle, alsook haar dikwijls overdreven luid geloei, soms leek het alsof ze zelfs dronken was. En dan zag ik plots de parallel met het aangekondigde ontslag van Mie Vogels.Wellicht kan ‘haar partij’ nu ook terug ‘echt groen’ worden als de anderen meer in het zonlicht kunnen lopen en haar geloei niet meer zo enorm storend zal weerklinken.

Jos Gheysels had het al begrepen en wist dat zijn ego-persoontje een hinder voor de partij was. Mieke had wat langer nodig om dat te snappen, maar beter laat dan nooit.
Het is in elk geval een zaligheid terug een frisse groene wei te kunnen bewonderen, waar enkel jonge driftige veulens en kalfjes de oude afgeleefde dieren aflossen.Belle gaat niet meer op mijn beste wei. Ik zet ze dicht bij mijn boerderij, waar ik ze goed in het oog kan houden, want kuren heeft ze altijd gehad en met haar weet je nooit. Teveel eten en drinken is voor haar dikwijls een probleem.Ook daar is er een parallel te herkennen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *