921 AvG – 't Scheldt

921 AvG

Joke vecht kranig tegen deze ziekte waarvan ze weet dat ze er niet van

morelgenezen kan.
Wanneer het bericht komt dat Marie-Rose Morelgenezen‘ is, dan is dat verheugend nieuws en kan men slechts hopen dat al die duizenden anderen die tegen de ziekte moeten kampen ook zo’n bericht krijgen.
*
Mogen wij het ook hebben over Marie Rose Morel, die door velen als een gezwel in de partij wordt beschouwd? De schade die zij aanrichtte in het Vlaams Belang heeft diepe wonden geslagen. Morel heeft haar kiezers en sympathisanten en die zullen (weer) boos zijn want wij vinden dat zij meer dan een last is in het VB. Morel is de tweede vrouw in de geschiedenis van deze partij die de partij grote schade heeft toegebracht. Voor de gemakkelijkheid rekenen wij Vlaams Blok en Vlaams Belang als één partij. Jarenlang werd het Vlaams Blok gedomineerd door Madeleine Dillen. Niemand dierf zich verzetten, zij was de bazin. Zoals in elk joods huisgezin de grootmoeder alles voor het zeggen heeft. Zij bepaalde wie vriend mocht blijven, wie niet.
Ik herinner me een schreiende Frans van E., een zachtmoedige man die zelfs als kinderoppas hielp in het huis Dillen, toen hij me snikkend vertelde dat hij niet meer welkom was. Schuddebollend zei hij: ‘Zij gooit iedereen buiten‘. Door Madeleine verloor Karel veel vrienden, maar zij bleven hem trouw in het streven naar Vlaamse onafhankelijkheid.
Marie-Rose Morel kan in de verste verte niet de prestaties van een Dillen voorleggen, zij is er wel in geslaagd diepe verdeeldheid te zaaien in het Vlaams Belang.Bruno Valkeniers, de huidige voorzitter van het VB, heeft het in de partij niet gemakkelijk en de vraag wordt nu al gesteld of hij de partij op het juiste spoor kan zetten en alle neuzen in dezelfde richting kan laten kijken. Er zijn ernstige twijfels bij de oude, trouwe nationalisten.
Als ‘captain of industry’ weet hij dat een bediende aan de deur vliegt als hij ongeschikt is. Het wordt hoog tijd dat hij de onbekwamen in de partij hun biezen laat pakken. Want het is een uitgezaaid kankergezwel! Wat doet een Frank Creyelman nog in de partij? Die weigerde zelfs campagne te voeren bij de laatste verkiezingen. Hoe lang mogen Christian Verougstraete en Pieter Huybrechts hun broek nog verslijten zonder iets te presteren?
Wat met Koen Bultinck, om over Rita de Bont maar te zwijgen. Die heeft tenminste in de Vlaamse Volksbeweging (VVB) nog wat werk verricht. Ook Freddy van Gaever behoort tot de groep kankergezwellen: de nietsnutten in de partij.Heeft Bruno Valkeniers de moed (en de steun) om schoon schip te maken zodat hij met een sterke, betrouwbare ploeg de verkiezingen van 2011 kan tegemoet gaan?
***

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *