920 Mex – 't Scheldt

920 Mex

Het is me nogal iets tegenwoordig met die ‘Mexicaanse griep.

De ganse media maakt er een echt smerige troep van. Het begon met het besmettingsgevaar. Vanaf het moment dat er iemand met een sombrero op zijn kop niesde, was hij besmet met de ‘Mexicaanse Griep‘, steeds volgens diezelfde pers. Dan belandden we in het ziektestadium. Elke zieke met griepverschijnselen was een potentiële besmettingsbron erger -bom, las, zag en hoorde men in elk ‘serieus’ persorgaan. Tenslotte werd de ‘Mexican wave‘ ingezet bij de eerste zogezegde griepdode.

In Turnhout stierf een dertigjarige vrouw aan de Mexicaanse griep, zo schreven ze. In plaats van ernstig alle gegevens eerst te onderzoeken en dan dit triestig gebeuren te relativeren, werd alles zonder schroom in de kranten gegooid en was dit de eerste Belgische Mexicaanse griepdode. Met de nodige en gewilde paniek bij de bevolking tot gevolg.
Moest diezelfde pers grondig te werk gegaan zijn, dan hadden ze inlichtingen gaan inwinnen wat betreft de medische historiek van dit jonge slachtoffer. Ze zouden vernomen hebben dat deze jonge vrouw als kind leukemie had en succesvol hiervoor behandeld was. Nochtans was sindsdien haar gezondheid regelmatig problematisch. Dan zou men ook vernomen hebben dat die jonge vrouw een zware longontsteking had en dat niemand weet of die longontsteking het gevolg was van de griep of dat de griep pas toesloeg na haar longontsteking.

Met andere woorden, niemand, ook de dokters niet, kunnen bevestigen of de doodsoorzaak de griep met longontsteking of de longontsteking met griep was.
Het paniek zaaien door de serieuze pers neemt echt walgelijke vormen aan.

Dit zou nooit gebeurd zijn toen er nog echte journalisten waren, mensen met iconen zoals Manu Ruys.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *