ePrivacy and GPDR Cookie Consent by Cookie Consent 920 Even – 't Scheldt

920 Even

FILTERS?

Onlangs begon het dagelijks 18u nieuws bij de VRT zonder geluid. Na wat gepros werd dit plotseling afgebroken en zonder enige uitleg of excuus begon het volgende programma.
Eerst dacht ik dat mijn TV een automatisme had ontwikkeld om elk VRT-nieuws weg te filteren.
Maar om 19 u waren ze terug met hun nieuwsuitzending. Dit keer met geluid. Spijtig.
Jacob Corneel
***
Waar de taart verbrand is stoort men de meeste suiker
***
LOUIS DE LENTDECKER
Louis de Lentdecker zaliger omschreef Goedele Liekens – door de Katholieke Universiteit van Leuven ‘gelauwerd’! – als ‘le dégôut de Liekens’.
Hij kon het mooi vertolken.
***
Tot vlees van honden, tanden van doggen
***
BLOEMPJE PLUKKEN
Terug op straat? In de buurt van de Aarschotstraat aan het station van Brussel-Noord zijn de prostituees het grondig beu. De huurprijzen rijzen de pan uit en zijn niet meer te betalen. Velen verlaten dan ook hun huurpanden en belanden dus op straat… waar ze hun naam terug eer aan doen als straatmadeliefjes.
Gelukkig ben ik op een leeftijd dat ik kijkend kan genieten van hun bloemenpracht.
Het plukken laat ik over aan anderen…
Jacob Corneel
***
Een zilveren hamer verbreekt ijzeren deuren
***
TURKIJE IS IN
Tienduizenden vakantiegangers met bestemming Turkije zagen hun reis niet doorgaan of moesten extra kosten maken om terug thuis te komen.
De Nederlandse stichting Garantiefonds zag sinds 2003 maar liefst 72 reisorganisaties over de kop gaan, 17 daarvan richtten zich volledig op Turkije. Er werd 20 miljoen euro aan schadevergoedingen uitbetaald, 13 miljoen daarvan hadden Turkije als reisdoel.
***
Een nagel doet wel een hoefijzer verliezen
***
RESPECT YOURSELF
Begrijpt u waarom er zo weinig misbaar is over het gesjoemel bij Forcom en Futsal Topsport in Antwerpen?
Tot de corruptie en het gesjoemel ‘ontplofte‘ waren zowel Dirk van de Poel, kabinetschef van de ‘grootste ploert in de politiek’ (Knack) burgemeester, Patrick Janssens als de schepen, Leen Verbist (SP.a), lid van het bestuur van het in opspraak zijnde Kids en Sportforum.
In deze zaak is sprake van deelname aan een criminele organisatie, het witwassen van geld, het afwenden van fondsen en valsheid in geschrifte.
Zoals bekend zijn dat allemaal hoedanigheden waarin de Antwerpse socialisten gespecialiseerd zijn.
Voor de goede orde: het is niet de ‘grootste ploert in de Belgische politiek’ resp(Knack) die de zaak ontdekte en aan het licht bracht. Integendeel. Dat het VB, LDD en N-VA niet meer rumoer over deze zaak maken is verwonderlijk. Bijzonder geestig is het em-bleem van de mede in het schandaal betrokken sportclub Futsal: ‘Respect Yourself’.
Vertaald naar rood-Antwerps: steel er maar op los!
Niet minder dan veertig mensen waaronder politie-inspecteurs zijn in verdenking gesteld.
Deze zaak heeft ruimere afmetingen dan de Visa-affaire indertijd.
En die eindigde naar Belgische traditie op een sisser.
Adriaan van Gansen
***
Daar de schoorsteen rookt is het goed vrijen
***
TV
Een Noord-Afrikaans gemeenschap heeft geklaagd dat er te weinig Marokkanen op de Nederlandse tv te zien zijn. Men heeft dé oplossing: vanaf volgende week wordt ‘Opsporing Verzocht tweemaal per week uitgezonden!
***
Oude katten lusten ook melk
***
HYPOCRIETE HILLARY
Mevrouw Hillary Clinton, Amerikaans Minister van Buitenlandse Zaken, was verontwaardigd en zéér boos toen een Congolese student haar vroeg naar de opinie van haar echtgenoot Bill Clinton over een bepaald onderwerp. (De vraag van die student werd eigenlijk foutief vertaald). Hillary antwoordde kwaad en verontwaardigd dat zij haar eigen beleid voert, niet geadviseerd door haar echtgenoot, de vroegere president.

Mij lijkt die verontwaardiging echt hypocriet.
Als zij toch zo onafhankelijk wil zijn en niet verbonden met de naam van Bill Clinton, waarom ging ze dan de verkiezingen niet in met haar eigen meisjesnaam? Want geef toe… iedereen kent Hillary Clinton zo goed als niemand ‘Hillary Rodham’ kent .
Jacob Corneel
***
Rijk huis is niet altijd rijkmans huis

 

vakan

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *