919 Even – 't Scheldt

919 Even

ALZHEIMER

De ISAO (Internationale Stichting Alzheimer Onderzoek) zorgde met een briefkaartactie voor verwarring bij de bestemmelingen. Zij verstuurde tienduizenden vakantiekaarten waarop een fictieve Arno en Dinie aankondigden na hun vakantie hun poes op te komen halen. De kaart was persoonlijk geadresseerd en enkele dagen nadien volgde een brief van de stichting, waarin ze uitlegde dat het gevoel van vervreemding die de kaart oproept, iets is wat Alzheimer-patiënten voortdurend ondergaan.
Toen men de mensen van ISAO om uitleg vroeg… was er niemand die zich iets herinnerde.
Jacob Corneel
***
Vis wil zwemmen
***

OEF
Rik Torfs wordt slimmer. Het beste nieuws lazen wij in ‘Het Laatste Nieuws‘. Rik Torfs stopt met medewerking aan het TV-programma ‘De Slimste Mens‘.
Eindelijk… Hij wordt slim. Of gaf de VRT hem een ‘signaal’?
Jacob Corneel
***
Mout spaart meel
***

SUCCESBOEK
Bij de Slegte in Antwerpen liggen stapels exemplaren van het boek dat Guy Verhofstadt onlangs met veel tamtam op de markt bracht. Het is te koop aan € 2,50. Een successtory! Het boekje werd door de uitgever aan boekhandels aangeboden aan € 1. de Slegte kennende is dat een bedrag dat die er nooit voor zou geven.
***
Een steen kan geen mosterd maken
***

NOG EEN
Ook bij de Slegte liggen zowel het eerste als het tweede boek dat Freddy Michiels schreef over Antwerpen in aanbieding.
In stapels naast elkaar
***
Niet meer doen is het beste berouw
***

EN DE PLOERT?
Geen nieuws over de Antwerpse burgemeester, Patrick Janssens, vraagt een geestige lezer. ‘Niet dat die man zo bijzonder is maar ik lees heel gaarne de omschrijving die Koen Meulenaere in Knack over hem gaf: de grootste ploert in de Belgische politiek’.

Zodra er nieuws is – zijn ‘huwelijk’ vinden wij het vermelden niet waard, zullen wij dat zeker brengen. Ondertussen blijft hij ‘de ploert‘.
***
Beter eens burgemeester dan nooit
***

WYCAM’S FLEMISH
Op de bollendozen van Wycam staat een Vlaamse, Duitse, Franse en Engelse tekst. Die luidt resp.: ‘Echte oude borstbollen’, ‘Echte Alte Hustenbonbons’, ‘Véritables ballons arrache-toux’ en ‘Flemish Cough-Drops’.
Wie deze teksten leest weet wat hij in zijn mond steekt.
***
Die werkman is telt zijn stappen
***

SHARIAKANTOOR
In Borgerhout wordt op last van de ‘grootste ploert in de politiek’ (Knack) het politiekantoor in de Mareestraat gesloten. Dat is een wijze daad: in dat stadsdeel heerst de Islamitische wet. Logisch dat het Westerse politiebureau sluit en zal vervangen worden door een op sharia-maat gesneden kantoor.
Galg, handenafkapplaats en stenigingsputten zullen voor het raadshuis worden opgesteld zodat toeschouwers het uitvoeren van gerechtigheid kunnen bijwonen en volgen. Onder het oog van de burgemeester-ploert.

Dat het Vlaams Belang dat opkomt voor de eigenheid van het autochtone volk zich verzet, is onbegrijpelijk.
***
Ongegunde brokken worden ‘t meest gegeten
***

BEGROTINGSTEKORT
Ongeveer tien jaar terug werd door politici veel trammelant gemaakt toen er een begrotingstekort was van 20 miljard frank want het land had een enorme staatsschuld en men zou nog bijkomend moeten bezuinigen.

We zijn nu 10 jaar verder.
De staatsschuld is nog altijd bijna even groot en weegt al jaren zwaar op het budget van deze staat, dus van u en mij. En wéér is er een tekort. 20 miljard euro, wat gelijk is aan 800 miljard oude belgische franken. Over gezonde politiek gesproken…

België wordt elk jaar méér en méér een hallucinante nachtmerrie.
Jacob Corneel
***
Die slaapt in de zaaitijd, vindt geen maaltijd
***
REACTIE ANTWERPSE BEENHOUWERSBOND
De Antwerpse Beenhouwersbond stuurde ons volgend bericht: ‘Het is inderdaad zo dat groothandelaars (ook hier in België) kwalitatief mindere stukken leveren op het verzoek van bepaalde klanten (elke cent telt..). Ik kan me echter niet inbeelden dat deze mindere stukken worden afgenomen door de slagers om te verkopen in hun koeltoog. Een aantal slagers maakt nog zelf zijn hespen, of kopen achterhammen aan bij hun leverancier. Die leverancier zou het niet moeten riskeren om een minderwaardig stuk te leveren want de slager-vakman ziet dit onmiddellijk aan de structuur en de kleur van het vlees. Het probleem situeert zich m.i. dus niet bij de slagers, maar meer bij de horeca’.

Dat is een duidelijk antwoord op het artikel verschenen in ‘t Scheldt nr 917.
***
Men moet geen ratten bij het spek vertrouwen
***

mexi

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *