919 Corn – 't Scheldt

919 Corn

Primo… Secundo…Tertio…

Tertio‘ probeert zo goed mogelijk een onafhankelijk Vlaams katholiek opinieweekblad te zijn.
Dat zint het ACW (C staat voor Christelijk?) en de CM (C staat voor Christelijk) niet zo. Het ACW en het CM beroepen zich zoals de Noord-Koreaanse leiders op een alwetendheid die elke andere strekking veroordeelt als zijnde leugens.

Ook in het vroegere Rusland deed de communistische leiding hetzelfde met hun Pravda van weleer.
Wat was er nu verschenen in Tertio?
Men zei daar dat in dit tijdperk van digitalisatie het eigenlijk beter zou zijn dat de werkloosheidsuitkering en de terugbetaling van ziektekosten rechtstreeks zou gebeuren door de overheid in plaats van die overbodige omweg via vakbonden of mutualiteiten.
En dit is natuurlijk een brug te ver voor het ACW en aanverwanten. Zich beroepend op het nodige ‘persoonlijk contact’ vinden zij dat zij ‘onmisbaar’ zijn voor deze transacties.
Dat zij voor elke transactie een percentje in hun geldbeugel steken hoeft uiteraard geen betoog. Maar dat is de kost voor het ‘persoonlijk contact’ dat wij niet kunnen missen. Omdat ze zo kwaad zijn hebben ACW en CM alle steun aan Tertio opgezegd.

Misschien ook omdat er niet zoveel zijn die kunnen lezen bij het ACW en de CM…?
***

Voorbeelden strekken
In de kranten kon je lezen dat Lesley D. een joviaal vlot Vlaams meisje was. Lesley bekeerde zich tot de islam omdat zij zich aangetrokken voelde ‘door de vredelievendheid van die godsdienst’.
Hoe vredelievend die islam is werd nu weer overduidelijk.
Lesley leerde Johri kennen, ook een vredelievende islamiet die in 2008 tot 5 jaar cel werd veroordeeld wegens een reeks overvallen.
Johri, Sekkaki en Melloul-Khayari werden door deze vredelievende Lesley in echte gangsterstijl bevrijd met een helicopter.

Uit goede bron vernemen we dat minister van Jusititie De Clerck een oproep doet aan andere Vlaamse meisjes zich ook te bekeren tot de islam, een helicopter te huren en alle gevangenissen in dit land te bezoeken, de Marokkaanse gevangenen mee te nemen en te vluchten naar Marokko.
Binnen de kortste tijd zijn dan al onze gevangenissen voor de helft leeg en is het nijpend plaatsgebrek volledig opgelost. Bovendien moeten er dan geen nieuwe gevangenissen gebouwd worden, wat dan weer prima is voor onze nationale schatkist.
Dat is dan zelfs een eerste – en broodnodige – stap in de dringend noodzakelijke en onafwendbare bezuinigingen.
***

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *