919 Bril – 't Scheldt

919 Bril

Een man uit Viersel legt elke dag zijn geiten aan de melkmachine en verkoopt die uierverse melk via een automaat aan de gevel van zijn huis. Hij heeft ook een automaat met zelfgemaakte geitekaasjes geplaatst. Verser kan bijna niet en het is een gedachte die navolging verdient.

Het plan rijpt nu bij mij om ook een paar automaten te zetten. Ik ben al bezig enkele strategische plaatsen aan mijn gevel uit te zoeken. Misschien ga ik enkele koeien rechtstreeks met een zelfbedienende automaat verbinden zodat klanten ze effectief kunnen melken. Wat men melkt mag men, mits betaling, mee naar huis nemen. Als het mogelijk is zet ik ook enkele kippen achter het venster van een automaat zo kunnen de klanten hun eigen kakelverse eitjes zelf kiezen. Ik moet dat nog bestuderen.

Mijn Mitje is in elk geval dol enthousiast en wil ook haar eigen automaat. Zij wil een confituurautomaat. Mijn halve trouwboek kan ontzettend lekkere ‘confituur’ maken alsook ‘jam’. Alle smaken komen bij haar aan bod, maar haar aardbeienconfituur is het toppunt van een overhéérlijk Vlaams product. Alleen pijnlijk… als de pitjes onder mijn vals gebit kruipen, een plaats die zij blindelings vinden.

Dikwijls denk ik dat die ondingen radiogeleid zijn omdat zij steeds de meest gevoelige en ambeterende plaatsen in mijn mond folteren, net zoals tomatenpitjes. Soms verwijder ik dan mijn onderprothese, om dubbel zalig te kunnen genieten van een héérlijk pijnloos gerecht. Bijten gaat dan niet… maar het zuigt geweldig. In elk geval kan je binnenkort bij ons terecht om zelf uw verse zuivelproducten en zoetigheden te kiezen.
U wordt dan mijn geveltoerist, natuurlijk zonder de slechte bedoelingen inherent aan dit woord.
Dat laten we over aan die mensen… die hier niet op hun plaats zijn.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *