918 Stunt – 't Scheldt

918 Stunt

STUNTBij de VRT zijn ze nooit verlegen om een straffe stunt uit te halen om een zender of een programma in de kijker te zetten. De verborgen agenda is natuurlijk heel eenvoudig. Kijkcijfers moet de zender genereren want ze werken natuurlijk met overheidsgeld. Hoewel Vlaams van aard is ook de VRT nog steeds een klein beetje nationale glorie.Het begon al een tijdje terug met de nieuwe radiozender. Eerst kiezen ze een naam die aardig aanleunt bij deze van een snoepje. Gegarandeerd dagen persaandacht want de juridische kwesties vormen natuurlijk nieuws.

Dan laten ze de presentator in een bad met die snoepjes zitten. Of was het een choco pot?Antwoord van de concurrent was al even origineel en doortastend. Presenteren vanuit een container. Vanaf toen is dit één van de uitsluitingen in elk degelijk reisverzekeringscontract.
De nieuwe radiozender is niet het onverhoopte succes. De snoepjesman is nu met vakantie. Oneindig herhalen lijkt ook niet dadelijk een garantie op eeuwig succes. Het schijnt dat de kampioenen het uiteindelijk toch gehad hebben. Met een beetje geluk zijn we er binnen tien jaar na de zevenenveertigste herhaling van de laatste aflevering van af.Er worden deze zomer nog wat reeksen herhaald om de kosten van verse televisie te drukken. Ook bij de VRT hebben ze het immers niet breed.
Deze zomer Katarakt. Volgende zomer allicht de Smaak van de Keyser.
Nu zijn deze reeksen natuurlijk niet meer zo aantrekkelijk nu iedereen het einde kent. Je moet maar eens Katarakt bekijken terwijl je weet dat één van de protagonisten op het einde met een koord er een einde aan maakt.Dus werd het tijd om even een hype te creëren. Om de mensen weer naar het scherm te trekken om de sage van het Haspengouws fruit te laten smaken. Maar hoe doe je dat als je geen geld voor handen hebt?           FABIODe oplossing was even eenvoudig als briljant.
Tijdens de pauze van de laatste editie van de Koningin Elisabeth wedstrijd voor viool werd koningin Fabiola even aan de mouw getrokken. Of ze even in was om ‘s lands belastinggeld even een originele representatie ten beste te geven. Eentje dat niet alleen de VRT ten goede zou komen, maar ook haar tanende bekendheid wat verf zou bijzetten…Dus werd de oude historie met de kruisboog opnieuw opgerakeld. Media aandacht alom. En iedereen op het juiste moment voor de beeldbuis om te zien of Fabiola haar kogelvrij vest droeg.
Op het einde van het defilé toverde ze een appel te voorschijn uit de dieper kelders van haar handtas en zette deze op haar stoel. En bij de VRT sloegen ze zichzelf voor de kop.
Wie was dat stickertje van Haspengouws fruit vergeten dat zo subtiel naar Katarakt verwees?Nu is iedereen weg met het verhaal van Willem Tell!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *